A muszlim imámok Franciaországban visszaélnek a kijárási tilalommal - videó

Vágólapra másolva!
Marine Le Pen úgy véli, az imámok kihasználják a koronavírus miatti kijárási tilalom lehetőségeit, hogy hangosbeszélőn hívják imára a muszlimokat, a jobboldali, bevándorlásellenes Nemzeti Tömörülés elnöke nyílt levélben kéri a belügyminisztert, hogy vessen véget ennek, ha kell, akár jogi úton - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség francia forrásokra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Marine Le Pen szerint a járványügyi helyzet miatt bevezetett kijárási tilalom az iszlamisták számára remek alkalom a szekularizmus elveinek háttérbe szorítására, ugyanis míg a francia, katolikus keresztények számára tilos a vallási jellegű gyülekezés, vagyis a misére járás, addig az imámok hangosbeszélőn hívják imára a muszlim híveket.

A Nemzeti Tömörülés elnöke ezért nyílt levélben fordult Christophe Castaner macronista belügyminiszterhez, arra kérve, hogy

Egy ideje bizonyos mecsetek arra használják a kijárási tilalmat, hogy közterületen audioeszközök igénybe vételével imára hívják a híveket,

nyíltan megsértve ezzel a francia laikus államot.

Többek között így tett Lyon és a svájci határ mentén lévő kisváros, Valentigney imámja is.

Marine Le Pen úgy véli, hogy nem szabad hagyni, hogy az ország ellenőrzése kicsússzon a hatóságok kezéből, nem szabad szemet hunyni ezek fölött az illegális cselekedetek fölött.

Mindezért a jobboldali politikus számára

érthetetlen a belügyminisztérium hallgatása és az, hogy a rendfenntartók nem tesznek semmit a muszlim imámok megfékezése érdekében.

Nem Marine Le Pen az egyetlen, akinek szemet szúrt a müezzinek viselkedése az utóbbi időben.

Éric Zemmour francia esszéista is kifejezte nemtetszését, erről beszámolt a Valeurs actuelles hetilap is.

Zemmour szerint megengedhetetlen és felháborító, hogy míg a francia egyházak március 25-én, szerdán este Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén harangoztak, addig

A müezzin odáig ment, hogy felvételt is készített az imára hívásról, amit feltett az egyik legnagyobb videomegosztó oldalra.

A felvételen jól hallható az „Allah akbar" kifejezés.