Továbbra is hallgat Brüsszel László Imre Hitler-dicsőítéséről

László Imre ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ bemutató beszél kivetítő Közéleti személyiség foglalkozása mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY TÁRGY vezető
Budapest, 2017. november 18. László Imre, a Demokratikus Koalíció (DK) egészségügyi kabinet vezetője beszédet mond a pártja országos választási programbemutató salgótarjáni rendezvényén 2017. november 18-án. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Meddig lehet elmenni a náci vezér magasztalásában? Erre a kérdésre keresi a válaszokat a V4NA nemzetközi hírügynökség, ezért több vezető brüsszeli - magát demokratának tartó - politikusnak írtak levelet. Most három vezető politikusnak írt levelet tettek közzé, tőlük és másoktól is választ várnak.
Vágólapra másolva!

Meddig lehet elmenni az Európai Unióban? Lehet-e büntetlenül Hitler érdemeiről beszélni, a náci vezetőt méltatni?

László Imre újbudai Gyurcsány-párti polgármester arról beszélt, hogy el kell ismerni Hitler képességeit, tetteit.

László Imre szerint a náci vezért joggal választotta az év emberének a Time magazin 1938-ban.

László Imre, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja is Forrás: MTI/Komka Péter

Brüsszel hallgat ebben az ügyben, ezért a V4NA levélben fordult Donald Tuskhoz, az Európai Néppárt elnökéhez, David Sassolihoz, az Európai Parlament baloldali elnökéhez és Iratxe García Pérezhez, a Szocialisták és Demokraták Progresszív szövetségének elnökéhez, ennek a pártcsaládnak a tagja László Imre pártja, a Demokratikus Koalíció.

A V4NA levele Forrás: V4NA

A V4NA azt kérdezte tőlük, hogy mi a véleményük Hitler méltatásáról. Mit gondolnak, Hitler valóban megérdemelte, hogy az év emberének válasszák 1938-ban? Mit gondolnak, helye van-e az európai politikában olyan politikusnak, aki Hitlert felmagasztalja? Mit gondolnak, helye van-e az európai politikában olyan pártnak, mely nem zárja ki sorai közül az ilyen embert? Arról is kérdezték a vezető európai politikusokat, hogy mit gondolnak, ők Brüsszelben meddig hallgathatnak, mikor kell szót emelniük ilyen ügyben.

A V4NA eddig nem kapott választ a kérdésekre.