Hat embert őrizetbe vett a holland rendőrség egy kínzókamra miatt - videó

Hollandia, kínzókamra, konténer, Wouwse Plantage
Vágólapra másolva!
A holland rendőrség hat embert vett őrizetbe, miután felfedeztek egy kínzókamrává átalakított hajókonténert, amit óvintézkedésként le is hangszigeteltek. A konténerben fogorvosi szék, és kínzásra is alkalmas szerszámok voltak, többek között fogók, szikék és bilincsek - írja az ABC News.
Vágólapra másolva!

A hatóságok szerint a rendőrség még azelőtt felfedezte a kínzókamrát, mielőtt használni tudták volna.

Az akció még múlt hónapban kezdődött, amikor a francia rendőrség több információt is felfedett amelyek tikosított EncroChat telefonokról származtak. A brit és a holland nyomozók ezek alapján már több száz gyanúsítottat őrizetbe vettek.

A holland rendőrség múlt héten elmondta, hogy a 26Lemont kódnévvel jelölt EncroChat telefonokban több millió üzenetet találtak, és ezek alapján

több mint 100 gyanúsítottat elfogtak, és több mint 8000 kg kokaint és 1200 kg kristály-methet, több tucat lőfegyvert foglaltak le, valamint felszámoltak 19 droglabort is.

Június 22-én a holland rendőrség hat embert vett őrizetbe emberrablás előkészítése, és egyéb súlyos bűncselekmények miatt.

A nyomozók hét átalakított konténert fedeztek fel

egy kis faluban Hollandia délnyugati részén a belga határ közelében.

Az EncroChat telefonokról küldött üzenetekben voltak fotók a konténerről, és

olyan fogorvosi székekről, amiben szíjjakkal lehet a lábakat és karokat rögzíteni.

Az üzenetek felfedték a potenciális áldozatok személyazonosságát is, akiket így a rendőrök figyelmeztetni tudtak, illetve el is rejtették őket.

A konténerek közül hatot cellának szántak, amelyekben az embereket fogva lehet tartani, egyet pedig kínzókamrának - nyilatkozta Andy Kraaf a Nemzeti Nyomozószolgálatának vezetője.

A konténerek átkutatása közben találtak

sövényvágókat, szikéket, fogókat és egyéb szerszámokat.

Ezeket az eszközöket valószínűleg az áldozatok kínzására, de legalábbis megfélemlítésére használták volna - áll a rendőrségi nyilatkozatban.

Az amszterdami bíróság elrendelte a hat gyanúsított 90 napos letartóztatását.