Többórányi hangfelvétel bizonyítja, hogy a CNN tudatosan terjesztett álhíreket Trump elnökről

James O'Keefe,
James O'Keefe, konzervatív politikai aktivista és gerilla újságíró.
Vágólapra másolva!
A CNN vezérigazgatója egy szerkesztőségi megbeszélésen többek között azt mondta: Trump a szteroidok mellékhatásaként megőrült - adta hírül a Ripost. Arra is utasította a beosztottait, hogy hallgassák el Joe Biden ukrajnai korrupciós botrányát.
Vágólapra másolva!

James O'Keefe konzervatív politikai aktivista és újságíró kedden a közösségi oldalán bejelentette, hogy többórányi hangfelvétel van a birtokában a CNN reggel 9 órás szerkesztőségi megbeszéléseiről, melyek egyértelműen bizonyítják, hogy a magát függetlennek mondó hírcsatorna politikailag elfogult, és tudatosan Trump elnök lejáratására, elnémítására törekedtek a választási kampány hajrájában.

A 36 éves O'Keefe a következő hetekben, lépésről lépésre fogja nyilvánosságra hozni a CNN szerkesztőinek és felső vezetőinek megbeszéléseiről készült hangfelvételeket.

Néhányat már publikált is a Twitter-oldalán. A botrány óriási, a radikális baloldalt és a Demokrata Pártot támogató hírcsatorna perrel fenyegetőzik.

O'Keefe a felvételek nyilvánosságra hozatala előtt feltörte a kódokat, majd csatlakozott a CNN vezetőinek egyik konferenciabeszélgetésébe, és megkérdezte a hírcsatorna vezérigazgatójától, hogy még mindig a legmegbízhatóbb figurának tartja-e magát a hírtelevíziózás világában.

Azt is elmondta, hogy az elmúlt hónapokban minden szerkesztőségi beszélgetést rögzített,

amiből éppen az ellenkezője derült ki a számára.

Jeff Zucker vezérigazgató nem tudott erre mit reagálni, néhány zavart mondat utána bontotta a vonalat.

Az eddig nyilvánosságra hozott hangfelvételek állítólag csak a jéghegy csúcsát jelentik, viszont már ennyiből is pontosan látszik, hogy a CNN szerkesztősége politikailag a végtelenségig elfogult. Úgy viselkednek, mintha hűségesküt tettek volna a Demokrata Pártnak, és minden erejükkel azon dolgoztak, hogy rossz színben tüntessék fel Donald Trump amerikai elnököt, miközben azt hazudják magukról, hogy függetlenek.

Az egyik hangfelvételen Jeff Zucker vezérigazgató például arról beszél a szerkesztőségnek, hogy a koronavírus-fertőzésből kigyógyult Trump szeszélyesen és kétségbeesetten viselkedik, szerinte megőrült – lehet, hogy a szteroidok mellékhatása miatt – ezt pedig a CNN-nek nem szabad figyelmen kívül hagynia.

Egy harmadik hangfelvételen, amit már az elnökválasztás után rögzítettek, arról beszél, hogy Trump nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mert nem ismeri el a választási vereséget.

Megint egy másikon azt beszélik meg a CNN vezetői, hogy nem fognak Joe Biden és fia, Hunter Biden ukrán korrupciós ügyeit bizonyító kiszivárgott e-mailekkel foglalkozni,

és a továbbiakban is csak azt fogják bemondani a híreikben, hogy Trump elnököt korábban alkotmányos vádeljárás helyezték az ukrán ügyek miatt.

A szivárogtatási botrány vége egyelőre nem látszik, az viszont már biztos, hogy a CNN függetlenségébe vetett - még megmaradt - bizalom végérvényesen megingott.

O'Keefe és csapata azt mondta, hogy a legsúlyosabb hangfelvételeket még nem is közölték.

Egyes szakértők szerint az ügy végén a totális anyagi és morális csőd várhat a „független" hírcsatornára.

Donald Trump hivatalban lévő elnök egyébként a Twitter-oldalán azzal reagált a botrányra, hogy