Koronavírus-fertőzöttek haltak meg egy kairói kórháztűzben

Koronavírus, vírus, Egyiptom, üzenet, maradj otthon
"Maradj otthon, maradj biztonságban" feliratot vetítettek Kheops piramisára 2020 március 30-án .
Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki egy kairói magánkórház intenzív osztályán szombaton, legalább hét koronavírus-fertőzött beteg meghalt, többen megsérültek - közölték egyiptomi hivatalos források.
Vágólapra másolva!

A rendőrség tájékoztatása szerint a lángokat megfékezték, a sérülteket más kórházakba vitték, az ügyben pedig vizsgálat indult. Az al-Ahrám című napilap értesülése szerint

a tüzet feltehetően rövidzárlat okozta.


Júniusban egy alexandriai, májusban pedig szintén egy kairói kórházból jelentettek tüzet, előbbiben heten meghaltak.

Egyiptomban az utóbbi időben megugrott az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma, ezért

a kormány újranyitotta a fertőzöttek kezelésére és elkülönítésére korábban létrehozott, majd a járvány első hullámának lecsengése után bezárt egészségügyi létesítményeket.

"Maradj otthon, maradj biztonságban" feliratot vetítettek Kheops piramisára 2020. március 30-án. Forrás: AFP/Khaled Desouki

Pénteken az arab ország egészségügyi minisztériuma 1113 új napi fertőzést és 49 halálesetet jelentett, ez az eddigi legmagasabb napi növekmény.

A járvány kezdete óta Egyiptomból több mint 130 126 igazolt fertőzést és mintegy 7300 halálesetet jelentettel. Szakértők emellett rámutatnak arra, hogy a több mint 100 milliós országban még mindig kevés tesztet végeznek, így a valódi számok vélhetően ennél magasabbak.