Kisrepülőgép zuhant le és csapódott egy lakóházba Utah államban - videó

Utah, Roy, kisrepülő lezuhant
Roy, 2020. január 16. Lakónegyedben lezuhant kis magánrepülőgép roncsai a Utah állambeli Roy településen 2020. január 15-én. A repülőgép pilótája életét veszítette a balesetben. MTI/AP/Ben Dorger
Vágólapra másolva!
Szerda délután egy kisrepülőgép zuhant le és csapódott egy lakóépületbe az egyesült államokbeli Utah állam Roy településén. A balesetben egy ember, a 64 éves pilóta meghalt.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a balesetet. A becsapódás miatt két ház is megsérült. A hatóságok nyomozást indítottak az ügyben.

A balesetben senki más nem sérült meg.

Egy 64 éves férfi, a pilóta meghalt a balesetben. Délután három óra körül szállt fel gépével a Bountiful reptérről és Ogden felé tartott.

A lakónegyedbe lezuhant kis magánrepülőgép roncsai Forrás: MTI/AP/Standard-Examiner/Ben Dorger

A városi rendőrség részéről Matthew Gwynn elmondta, hogy a gép szárnya akadt bele az egyik ház tetejébe, majd a gép a parkolóba esett. Egy másik házat pedig tűzkár ért.

Forrás: MTI/AP/Standard-Examiner/Ben Dorger

Az egyik helyi lakos, Kallan Tingey éppen az autópályán tartott hazafelé, amikor látta, hogy a kisrepülő egyszer csak oldalirányba kezd mozdulni.

Azt hitte, hogy az autópályára fog zuhanni, de végül felfordult a gép és a lakónegyedbe csapódott.

Szerinte motorhiba lehetett a probléma.

Forrás: MTI/AP/Standard-Examiner/Ben Dorger

Egy másik szemtanú fekete füstöt, majd egy hatalmas robbanást látott és hallott. Hozzátette, hogy az elmúlt három évben négy repülőgép-baleset történt a környéken - írja a Gephardt Daily.