Hollandiában már eddig is sok támogatást kaptak a migránsok, most azonban újabb pénzszerzési lehetőséget biztosít nekik a kormány. Azok a bevándorlók, akik művészi háttérrel rendelkeznek, akár 19 ezer eurót is kaphatnak, amit bármire felhasználhatnak, ami a művészetükkel kapcsolatos - írta a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Nincs jobb dolguk a hollandoknak, mint azon gondolkozni, hogyan is segíthetnének a „művészmigránsokon", hogy azok továbbra is ki tudják élni magukat. A megoldás azonban megszületett, egy új rendelkezés szerint 19 ezer eurós támogatást kaphatnak a bevándorlók, amit bármire felhasználhatnak, ami az alkotásaik fejlesztésével és előadásával kapcsolatos.

A leírás szerint a pénzért online lehet jelentkezni, ha pedig megkapják a migránsok, akkor felhasználhatják például egy kiállítás megszervezésére, asszisztens felvételére vagy stúdió bérlésére.

Hollandiában sok segítséget kapnak a migránsok (Képünk illusztráció)Forrás: EvgeniT/Pixabay

A támogatásnak csupán három feltétele van: az első, hogy a jelentkező vizuális művészként akarjon kiépíteni magának egy karriert Hollandiában, a második, hogy Hollandiába menekültként érkezett, a harmadik pedig, hogy az országban még csak legfeljebb 10 éve él. Az esettel kapcsolatban joggal merül fel a kérdés, vajon a holland művészek is részesülnek ilyen támogatásban az államtól?

Hollandiában egyébként rendkívül sok támogatás létezik a migránsok és segítőik számára. Például az a segély, amely azokat a szervezeteknek segít, akik az érkező bevándorlókat támogatják, vagy amely a munkaszerzési lehetőséggel próbál segíteni a migránsoknak.