Négy hónap alatt 30 bűncselekményt követett el egy migráns Nyugat-Európában

2020.01.29. 16:15

Mindössze négy hónap alatt több mint 30 bűncselekményt követett el Nyugat-Európában az a tunéziai migráns, akinek a bírósági tárgyalása ma kezdődik Drezdában. A 20 éves Amine J. végigrabolta Olaszországot, verekedett és nőket molesztált Franciaországban, Németországban pedig kést tartott áldozata torkához, úgy rabolta ki – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Szerdán áll bíróság elé a németországi Drezdában az a 20 éves tunéziai migráns férfi, aki 2018 végén érkezett az Európai Unióba, és bűncselekményekből, többek között rablásból tartotta fenn magát.

Amine J.Forrás: V4NA

Amine J. egy migránshajón ment Olaszországba, majd miután ott nem kapott menekültstátuszt, Franciaországba távozott. 

Ezután egy barátja tanácsára Németországba szökött, elmondása szerint azért, mert „ott jobb a helyzet". A német rendőrség tavaly augusztusban egy feljelentés alapján elfogta, azóta előzetes letartóztatásban van  – számolt be róla a német Bild.

A migráns bűnlajstroma hosszú és változatos, kezdve az illegális járművezetéstől a nyilvános köpködésen át a nagy értékre elkövetett rablásig és a súlyos testi sértésig. A mindössze 20 éves vádlott nőket is bántalmazott, legalább egy alkalommal pedig kést tartott egy férfi torkához,  úgy rabolta ki bűntársával együtt.

Amine J. Németországban tartózkodási engedélyért folyamodott, amit a hatóságok elutasítottak, mivel korábban Olaszországban már regisztrálták. 

A törvény értelmében a migránst ki kellene utasítani Németországból, de az ügyész szerint előbb el kell ítélni.  Így ugyanis, ha börtönbüntetése alatt kiadják Tunéziának, megpróbálhat majd visszaszökni Európába, a hatóságok pedig azonnal visszaküldhetik őt a börtönbe.