Még több bevándorlót követel 130 német város

évvégi, galéria
A policeman (2nd-R) pushes a migrant as hundreds wait to complete a registration procedure by the police at a stadium on the Greek island of Kos on August 12, 2015. Tensions on the tourist island are high with its mayor claiming there were 7,000 migrants stranded on Kos, which has a population of only 30,000 people. A Kos police officer was suspended on August 10 after being filmed slapping and shoving migrants queueing outside the local police station as they waited to be documented so they could go on to Athens. The UN refugee agency's division for Europe said 124,000 refugees and migrants have landed in Greece since the beginning of the year. AFP PHOTO / ANGELOS TZORTZINIS (Photo by ANGELOS TZORTZINIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Német városok és községek követelik a német szövetségi kormánytól, hogy engedélyezzék nekik, hogy még több bevándorlót fogadhassanak be. A németek gazdasági csodát várnak a bevándorlástól, de a statisztikák szerint a migránsok 65 százaléka munkanélküli - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A V4NA nemzetközi hírügynökség arról számolt be, hogy mintegy 130 német város és község fordult a szövetségi kormány felé, hogy engedélyezzék, hogy több migránst fogadhassanak be. A lépést a városokat vezető politikusok kezdeményezték, mint a Merkel-féle CDU tagja, Stephan Neher, aki Rottenburg am Neckar kisvárosának képviselője.

A városban 5800-an laknak, azonban már 850 migránst fogadtak be.

Neher már csak a kormány jóváhagyására vár, hogy küldhesse buszait Máltára és így legálisan hozhassa be az illegális bevándorlókat. A képviselő humanitárius okokra hivatkozik a befogadási számok növelése kapcsán, és nincs egyedül.

Forrás: AFP/Angelos Tzortzinis

A nagyobb városok közül Köln, Freiburg, Düsseldorf és Berlin is kérvényezte, hogy több migránst fogadhasson be, illetve hogy gyorsítsák fel a menedékjog kiadásának folyamatát. A kérés azért is szokatlan, mert

Németországnak csak 2018-ban majd 8 milliárd euróba került a különböző migránsokat támogató programok és a szállások fenntartása.

Ehhez képest nem hozták el azt a gazdasági fellendülést az országnak, amit vártak.

Mi több, a szövetségi bevándorlási és migrációs hivatal (BAMF) felmérése szerint a megkérdezett migránsok 65 százaléka nem dolgozik. Az OECD felmérése ezt kiegészíti azzal, hogy a munkanélküliség meghatározó oka, hogy sokan nem beszélnek németül, tehát sokkal kisebb valószínűséggel integrálhatók a munkaerőpiacra.