Elítélhetik a harmincegy évig szexrabszolgát tartó férfit Venezuelában

2020.02.12. 12:02

Elítélhetik azt a férfit Venezuelában, aki 31 évig tartott szexrabszolgaként egy nőt. A gyanúsított az áldozat lakásával szemben élt egy másik nővel és lányával. A szerencsétlen nőnek a múlt hónapban sikerült megszöknie.

Az eset a fővárostól nem messze lévő Maracay városában történt. Az 56 éves Matias Salazart pszichológiai és szexuális zaklatással is vádolják a 49 éves nővel szemben, akiről csak annyit lehet tudni, hogy Morella a neve.

Az ügyészségi közlemény szerint a férfi manipulálta és becsapta áldozatát, hogy hagyja el otthonát három évtizeddel ezelőtt. A fogvatartottal szemben lakott egy másik nővel és lányával éveken keresztül. 

A Salazar közelében élő emberek azt mondták, hogy ők nem vettek észre semmi szokatlant és velük mindig kedves volt a férfi. A gyanúsított ügy védje, Jose Briceno hétfőn azt nyilatkozta újságíróknak, hogy ügyfele egy boszorkányüldözés áldozata. 

Morella január 24-én szökött meg, majd később az ügyészség képviselőivel tért vissza a lakásba a szomszédok szerint - olvasható a Sky News oldalán.

Három váltásruhája volt a lakásban, néhány régi cipő és egy franciaágy a földszinten, valamint egy régi ventilátor és egy szintén régi tv-készülék. Az emberek lerohanták a szomszédokat, hogy miért nem jelentették az esetet, de tényleg nem tudtak róla - állítja az egyik szomszéd.