Kiengedték a kórházból azt a csecsemőt, akit egy koronavírussal fertőzött anyja szült Kínában. A vizsgálatok szerint az újszülött nem fertőzött. Az orvosok véleménye továbbra is megoszlik arról, hogy a méhen keresztül átmehet-e a betegség.

A betegség decemberi kirobbanása óta nagyon kevés csecsemő kapta el a fertőzést, melyet hivatalosan COVID-19-nek neveznek. 

Egy február másodikán született csecsemő elkapta a vírust, anyjáról már a szülés előtt tudták, hogy fertőzött. A gyereket a Wuhani Gyermekkórházba vitték, ahol a fertőzött gyerekeket kezelik. Ott folyamatosan figyelik az állapotát, amely egyébként stabil.

Egy január 13-án született gyerek egészséges volt az első vizsgálatok szerint, majd több mint két héttel később mégis megállapították a betegséget, melyet a közben megfertőződött anyjától vagy a dajkájától kaphatott el - írja a Daily Mail.

Eddig 66 492 embert fertőzött meg a koronavírus és több mint két tucat országban terjedt el. Európában eddig egy halálos áldozatról tudni, Kínában viszont már 1523-ra emelkedett a halottak száma.