A hatéves Kaia Rolle az iskolai személyzettel volt erőszakos, megrúgta, megütötte őket, ezért egy floridai rendőr letartóztatta. A gyerek kezére műanyag bilincs is került. A kislány hiába könyörgött sírva a rendőrnek, az elvitte. Az esetet a rendőr testkamerája is rögzítette. A túlbuzgó rendőrt azóta kirúgták - írta The Guardian.

A gyereket az iskolából vitték el. A rendőrt többek között azért is rúgták ki, mert 12 évesnél fiatalabb gyerek letartóztatását egy felügyelőnek jóvá kell hagynia, de a rendőr az intézkedést nem egyeztette.

A cikk szerint még dicsekedett azzal, hogy egy hétéves gyereket már korábban letartóztatott bolti lopás miatt, így a mostani hatéves gyerekkel szembeni fellépése új rekord.  

Ugyanaznap a rendőr letartóztatott egy hatéves kisfiút is.  Mindkét eset szeptemberben történt, de csak most hétfőn került nyilvánosságra, Az ügyészség azt közölte, nem indítanak eljárást egyik gyerekkel szemben sem.  

A kislány nagymamája szerint a kislányt traumatizálták, és petíciót indított, hogy az állam emelje fel 12 éves korra a letartóztatás lehetőségét.  Jelenleg Floridában erre vonatkozóan nincs alsó korhatár.