Szigorú intézkedéseket vezettek be Belgiumban is a koronavírus-járvány terjedése miatt – írja a Reuters.

Sophie Wilmes ügyvivő miniszterelnök, mindenkit otthonmaradásra szólított fel, vesztegzár alá kerül Belgium szerdától egészen április 5-ig. Csak élelmiszerboltokba, gyógyszertárakba és bankokba lehet menni, ezeken kívül csak vészhelyzet esetén hagyhatják el az otthonaikat az emberek.

Bezárt üzletek Brüsszelben 2020. március 14-énForrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A rendelkezés szerint, azonban szabadban való testmozgásra van lehetőség, de kizárólag egyedül vagy közvetlen családtagokkal együtt.
Az új intézkedések végrehajtásáért a rendőrség felel.Az országban 1243 fertőzött van, 10 haláleset és 15 gyógyulás történt eddig.

Ukrajnában egy nap alatt az eddigi 7-ről 14-re emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, és meghalt a második beteg, egy 33 éves nő, akit a délnyugat-ukrajnai Csernyivci megyei kórházában ápoltak - számolt be kedden az Ukrajinszka Pravda hírportál a Közegészségügyi Központ jelentésére hivatkozva.

A közlemény szerint Ukrajnában eddig pozitív lett a teszt koronavírusra Csernyivci megyében tíz embernél, a nyugat-ukrajnai Zsitomir megyében egy, Kijev megyében szintén egy és a fővárosban, Kijevben két ember esetében. Csak kedden hét újabb fertőzöttet regisztráltak, egyet Kijev megyében a többit Csernyivci megyében. Utóbbiak között van egy 18, egy 10 éves, valamint egy 22 hónapos, és egy hathónapos kisgyerek.Az első halálos áldozata a COVID 19 betegségnek egy 71 éves Zsitomir megyei nő volt, múlt pénteken halt meg.