Az erkélyen futották le a maratont a koronavírus-járvány miatt

2020.03.29. 18:06

Lakása erkélyén futotta le a maratont egy Dubaiban élő dél-afrikai házaspár, amely mozgalommá akarja szélesíteni a balkonfutást a bezártság okozta depresszió ellenszereként.

A házaspár vállalásáról már korábban is hírt adtunk. Egy Twitter-bejegyzésben most újra jelentkeztek, és a 41 éves Collin Allin és felesége, Hilda 5 óra 9 perc és 39 másodperc alatt tette meg szombaton a 42,2 kilométeres távot a mintegy 20 méteres széles erkélyen, amelyen több mint 2100 alkalommal futottak végig egyik vagy másik irányban.

A pár a Twitteren, a #balconymarathon címszó alatt számolt be ritka teljesítményéről, amelyben tízéves kislányuk, Geena segítette őket az irányítással, itallal, harapnivalóval és motiváló zenével.

Collin Allin közölte, hogy szándékukban áll globális mozgalommá szélesíteni az erkélyfutást, hogy mozgásra és kikapcsolódásra ösztönözzenek másokat is a kényszerű otthonmaradás közepette.

Franciaországban egy párizsi férfi, a 32 éves Elisha Nochomovitza hétméteres erkélyén futotta le több mint hat óra alatt a maratont, több mint 6 ezer hosszt megtéve a twitterezők szeme láttára; egy másik, toulouse-i férfi a teraszát 727-szer megkerülve, valamivel több mint 5 óra alatt tette meg a távot a szomszédok biztatása és tapsa közepette.