Pár nap alatt háromszor támadtak a rendőrökre egy német város migránsnegyedében

Vágólapra másolva!
Dietzenbach migránsnegyedében durva támadást szenvedtek el a rendőrök: amikor a napokban egy bűnügy kapcsán megérkeztek egy parkolóba, köveket és égő tárgyakat dobtak rájuk a fiatalok. Európa-szerte egyre több olyan esettel lehet találkozni, amikor fiatalok békés járókelőket zaklatnak, gyújtogatnak, majd a kiérkező rendőrökre is rátámadnak - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.  
Vágólapra másolva!

A portál beszámolója szerint fiatalokból állt az a banda, akik

több szemetest és egy markológépet is felgyújtottak egy parkolóban

- a Frankfurt közelében lévő - Dietzenbach kétes hírű negyedében. A városrészről azt érdemes tudni, hogy a lakóinak 95 százaléka migráns hátterű, gyakorlatilag mindennaposak a bűncselekmények.

A helyiek értesítették a rendőröket a történtekről, aztán amikor megérkeztek, rájuk támadott a tömeg.

A rendőrökre és a szintén riasztott tűzoltókra mintegy 50 fiatal támadt rá, kövekkel és égő tárgyakkal dobálták meg őket.

A helyzet úgy elfajult, hogy a rendőröknek erősítést kellett kérniük.

Bár sérülés nem történt, a feldühödött migránsok több rendőrautót is megrongáltak, a kár 150 ezer eurós is lehet.

Már a harmadik eset a héten

Egy helyi lapnak nyilatkozó ingatlankezelő szerint ez már a harmadik incidens volt az elmúlt hetekben.

- tette hozzá. A rendőrség egyelőre még nyomoz az ügyben. Úgy látják, a zavargás hátterében a razziák állhatnak. Mostanában ugyanis több alkalommal is ellenőrizték a környéken lakókat a rendőrök, több esetnél pedig el is koboztak lopott árukat, motorokat és építkezési eszközöket is. Heini Schmitt, a regionális szakszervezet elnöke szerint pedig a fiatalok egyértelműen

azt akarják jelezni a gyújtogatással, hogy ez az ő területük, a rendőrség tartsa távol magát onnan.

Így szálltak ki a rendőrök a migránsbandák dühöngése közepette:

Franciaországban is a rendőrökre támadtak

A VN4A cikkében kitér arra is, hogy a németországi eset nem példa nélküli Európában.

- írja a lap.

A franciaországi Nanterre-ben május közepén szintén fiatalok egy épületet gyújtottak fel, majd a rendőrökre és tűzoltókra támadtak, egy rendőr és egy tűzoltó meg is sérült. A beszámolók szerint az ellentét egyébként is rendkívül erősödik a városban a fiatalok és a hatóságok között, ezt mutatja az incidensek gyakorisága is, mivel ott is számos hasonló eset történt.

Franciaországban a hétvége óta több városban is egymást érik az utcai harcok és a zavargások, a rendőrkapitányságok azt az utasítást adták a rendőröknek, hogy semmilyen kapcsolatba nem kerülhetnek a zavargókkal, ugyanakkor a belügyminiszter azt mondta, hogy nincs olyan kerület, ahol ne lépnének közbe a rendőrök szükség esetén - írtuk akkor a nemzetközi hírügynökségre hivatkozva.

A dietzenbachihoz kísértetiesen hasonló jelenetek játszódtak le Nanterre-ben:

Egy másik videón is látható, ahogy felütötte fejét az erőszak a francia városban:

Házi rakétákkal lőttek

Talán ez előbbieknél is erősebb volt, ami a Le Franc-Moisin-nál történt március végén:

a párizsi migránsnegyedben házi rakétákkal, petárdákkal lőtték a rendőröket, akik kénytelenek voltak elmenekülni.

A brutális támadás a kijárási tilalom bevezetésével volt összefüggésben, a negyed lakói nem akarták elfogadni az új szabályokat. Így a rendelkezés betartását ellenőrző rendőröket tízemeletes panellakásokból és az utca irányából robbanószerekkel, petárdákkal lőtték.

A Le Canard Enchaîné francia szatirikus hetilap birtokába jutott bizalmas üzenetben Laurent Nuñez, a francia belügyminisztérium államtitkára (rangjában belügyminiszter-helyettes) úgy jellemezte a kialakult helyzetet közvetlen főnökének, Christophe Castaner belügyminiszternek, hogy, "bizonyos környékeken nem prioritás az üzletek bezárása és a gyülekezés betiltása".