Lezárta kedd délelőtt a francia rendőrség Európa legnagyobb üzleti negyedét, a La Défense-ot Párizs közelében, miután arról kapott hívást, hogy egy fegyveres férfit láttak a környéken. A nagyszabású rendőri akció során semmi gyanúsat nem találtak, így a negyedet kora délután megnyitották.

A helyi prefektúra tájékoztatása szerint egy férfi délelőtt fél 10-kor egy hotelből hívta fel a rendőrség központi számát, és azt mondta, hogy egy fegyveres férfit látott a La Défense negyedben a Les Quatre Temps bevásárlóközpontnál.

A rendőrség azonnal ellenőrizte a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyeken a megjelölt helyen és időben egy hátizsákos férfi látszik, de a rendőrség szerint fegyver nem vehető ki a képen. A rendőrség ezek után nagy erőkkel vonult ki a helyszín ellenőrzésére.

 A Twitteren a prefektúra azt kérte a negyedben tartózkodóktól, hogy ne mozduljanak el onnan, ahol vannak, és kövessék a hatóságok utasításait. Európa legnagyobb üzleti negyedében hasonlóan a koronavírus-járvány miatti néhány héttel ezelőtti általános karantén időszakához,teljesen megállt az élet, a közterületek néhány perc alatt kiürültek.A rendőrök délelőtt 11-re az egész negyedet lezárták, a bevásárlóközpontból nem engedték ki a vásárlókat, hanem az épületen belül helyezték őket biztonságba, hasonlóan az irodaházakban dolgozók sem hagyhatták el az épületeket.

A teljes tömegközlekedés (metró, busz, villamos) leállt a negyedben, illetve az odavezető útvonalakon, a pályaudvart kiürítették, az embereket biztonságos helyre kísérték.

Az ellenőrzési akció kora délután véget ért, a felvételen látható férfi keresése folytatódik, de a hatóságok szerint nincs ok aggodalomra. A Párizzsal nyugati irányban határos Hauts-de-Seine megye négy településén elhelyezkedő La Défense felhőkarcolóiban mintegy 200 ezren dolgoznak.