Fekete Jézust festettek ''Az utolsó vacsora'' képre

Fekete Jézus, Az utolsó vacsora
Fekete Jézus, Az utolsó vacsora
Vágólapra másolva!
A hétvégétől ez az oltárkép fogadja majd a híveket a St. Albans katedrálisban. Így támogatja az anglikán egyház a Black Lives Matter mozgalmat, és ez az, amiről a Canterbury érsek néhány napja beszélt, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Jézus Krisztus nem fehér, hanem "közel-keleti" ember volt, mondta Canterbury érseke a BBC Radiónak adott hétvégi interjújában. Az anglikán egyház feje hozzátette, ha az emberek bemennek a templomokba, akkor nem csak fehér Jézust láthatnak a szentképeken, mert

A Hertfordshire-i St. Albans katedrálisban található Jézus-kép, amely "Az utolsó vacsorát" utánozza Forrás: V4NA

Az érsek minden bizonnyal már akkor tudott róla, hogy ezen a héten szombattól meg is jelenik a fekete Jézus, mégpedig a St. Albans katedrálisban, Hertfordshire-ben.

A körülbelül háromméteres festmény Leonardo da Vinci "Az utolsó vacsora" című remekművét utánozza oly módon, hogy Jézus alakja ezúttal egy fekete ember. Ezt az oltár felett helyezik majd el úgy, hogy eltakarja az ott - még szombatig látható - "Szűz Mária a gyermekkel" képet.

A fekete Jézussal kapcsolatban Dr. Jeffrey John tiszteletes, a Szent Albans dékánja azt mondta, hogy:

A fekete Jézust ábrázoló képet Lorna May Wadsworth festette meg, aki Krisztust a jamaikai születésű Tafari Hinds modellről mintázta meg. Szerinte az ő ábrázolása ugyanolyan pontos, mint a hagyományos Jézus-ábrázolások.