Szétrepedt az orra és a homloka is annak a nőnek, aki egy kerékpáros felelőtlen manővere miatt sérült meg egy budapesti buszon. Anikó arcát több öltéssel varrták össze, a sebek egy életre ott lesznek az arcán.

Anikó még május 20-án, szokás szerint a 39-es busszal indult munkába a Batthyány térről, a nő a busz végében található, leghátsó ülések egyikén ült le - idézi fel a balesetet a Bors cikke. A szinte üresen közlekedő busz a XIII. kerületi Maros utca-Ignotus utca sarkánál vészfékezésre kényszerült mert egy biciklis bevágott elé

– A satufékezés miatt gyakorlatilag előre repültem, esélyem sem volt, hogy megússzam a balesetet. Brutális erővel vertem be a fejemet az előttem lévő ülésbe.  Már csak arra eszméltem fel, hogy a busz padlóján fekszem, és a sofőr kérdezget, minden rendben van-e velem – mesélte Anikó a Borsnak.

Képtelen felszállni a 39-es buszra

A baleset után Anikót a János Kórházba szállították, ahol CT- és röntgenvizsgálatot is végeztek rajta. Kiderült, hogy a nőnek harántosan szétrepedt az orra és a homloka is, amit 7-8 öltéssel kellett összevarrni. Bár a varratokat a baleset után két héttel kiszedték, a hegek azonban egy életre szólnak, hacsak Anikó nem fordul egy plasztikai sebészhez. 

Nem kérdés, hogy egy életre megcsúnyított a felelőtlen bringás.  Azóta képtelen vagyok felszállni a 39-es buszra, pánikrohamom van. Lelkileg nagyon megterheltek a történtek, ha már a közelébe megyek, rosszul leszek – mondja Anikó, aki azóta kerülőúton jár be a munkahelyére.

Anikó most kártérítést vár a BKV-tól, és feljelentette a biciklist, aki azóta jelentkezett, és elismerte, hogy ő szerepel a rendőrség által közzé tett videón.