A radikális baloldal erőszakossága egyre szélsőségesebb őrületekbe hajszolja az embereket

2020.07.25. 12:55

Egy kaliforniai nő a koronavírus miatti kötelező maszkviselés ellen úgy tiltakozott, hogy odavizelt egy bolt padlójára. Mindeközben egyik portlandi radikális baloldali tüntetésen feltűnt egy meztelen aktivistanő, aki széttárt lábakkal leült a rohamrendőrök elé, így próbálva visszatartani őket – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Talán a túl sok bezártság és a korlátozások miatt lehet az, hogy az emberek egyre inkább kezdik elveszteni az eszüket – ki a koronavírus, ki a Black Lives Matter tüntetések kapcsán - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. A minap a kaliforniai Roseville-ben például egy megdöbbentő eset történt, egy nő odavizelt egy bolt padlójára.

Az előzmény az volt, hogy három vásárló betért a Verizon üzletébe, ahol a koronavírus-járvány miatt kötelező maszkot viselni, ezt azonban nem tartották be. Amikor megkérték őket, hogy vegyenek fel maszkot, vagy hagyják el a bolt területét, akkor egyiket sem hajtották végre.

A nő többszörös felszólítás után sem volt hajlandó elhagyni a boltot, a tiltakozását pedig végül úgy fejezte ki, hogy letolta a ruháját és a bolt padlójára vizelt. Később egyébként, amikor a helyszínre kiérkeztek a rendőrök, a nő kocsijában több lopott árut is találtak egy közeli boltból.

A The Blaze tudósítása szerint több olyan incidens is volt mostanában, amikor az emberek a maszk viselése ellen tiltakoztak, ez az eset volt azonban a legmegdöbbentőbb.

A koronavírus-járvány mellett a radikális baloldali tüntetések kapnak a legnagyobb figyelmet az Egyesült Államokban, és ezek is egészen megdöbbentő dolgokra sarkallják az embereket. Portlandben például már május 25. óta szinte folyamatosak a tüntetések, ahol nem rég pedig egy meztelen aktivista is feltűnt. Erről az Origo itt írt.

BLM-tüntetők Portlandben, 2020. július 24-én.Forrás: MTI/AP/Noah Berger

Az internet által „meztelen Athénének" elnevezett nő teljesen levetkőzött, csupán egy kalapot és egy maszkot hagyott magán. A beszámolók szerint először csak a tüntetők között táncolt, majd egyre előrébb ment, mígnem szembe találta magát a rohamrendőrökkel. Ott aztán, ahogy a képek is mutatják, széttárt lábakkal leült eléjük.

A nő egyébként meg sem szólalt, csendes produkcióját viszont sokan éltették a közösségi médiában. A legtöbb poszt szerint a nő a meztelenségével, illetve a vaginájával visszavonulásra késztette a rendőröket. Az egyik bejegyzés írója egyenesen úgy fogalmazott, hogy a világot a „nyugati vagina" fogja megmenteni, bár ebben a kontextusban a nyugati jelző – radikális baloldali szemszögből nézve – meglehetősen kirekesztő, vagy, ahogy ők mondanák: egyrészt politikailag inkorrekt, másrészt a fehér felsőbbrendűségre emlékeztet.

Portlandben persze még mindig nem állt helyre a rend, miután a radikális baloldali aktivisták múlt szombaton felgyújtották a legnagyobb rendőri szakszervezet épületét, kedden pedig a szövetségi bíróság épületével próbálták ugyanezt tenni, csütörtök éjjel és péntek hajlanban ismét a szövetségi bíróság épületét akarták lángra lobbantani, de ezúttal is sikertelenül.

Az egyik radikális baloldali tüntető pajzsot visz, miközben a szövetségi rendfenntartó oszlatják a tömeget a szövetségi bíróság épülete előtt, Portlandben, csütörtökről péntekre virradó éjszaka.Forrás: MTI/AP/Noah Berger

Amióta megérkeztek a Donald Trump elnök által oda küldött szövetségi rendfenntartók, a tüntetések egyre inkább a bíróság és a környékbeli két háztömbre korlátozódnak, azonban az erőszakos jellegükből egyáltalán nem veszítenek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK