Észak-Koreában is megjelent a koronavírus

politics defence Horizontal This undated picture released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on May 24, 2020 shows North Korean leader Kim Jong Un attending the Central Military Commission of the Workers' Party of Korea in an un
Kim Dzsongun
Vágólapra másolva!
Észak-Korea hivatalosan is regisztrálta szombaton az első, koronavírus-fertőzés gyanúját egy olyan férfinél, aki nemrég tért vissza Dél-Koreából, ahová egyébként évekkel korábban ment ki illegális úton. Kim Dzsongun észak-koreai vezető szükséghelyzetet rendelt el.
Vágólapra másolva!

A KCNA állami hírügynökség közölte: az illető koronavírus-gyanús tüneteket produkált, ezért karanténba zárták őt, és megpróbálják felderíteni, hogy kikkel léphetett kapcsolatba.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető szükséghelyzetet rendelt el, valamint

utasított Keszong város lezárására.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető Forrás: AFP/KCNA

Ez lehet az első fertőzési eset, amelyről hivatalosan beszámolnak a helyi hatóságok, amelyek eddig tagadták a vírus jelenlétét a távol-keleti országban.

Észak-Korea a szokásosnál is szigorúbb határzárat rendelt el a járványhelyzet miatt, és ezreket különítettek el, a korlátozásokat azonban az utóbbi hetekben már lazították.