Az utóbbi hetekben megsokszorozódott a halálos gyerekbalesetek száma Spanyolországban, legtöbb esetben fulladás okozta a tragédiát. A legfrissebb ilyen eset vasárnap délután történt: egy kétéves kisfiú saját nyaralójuk úszómedencéjébe fulladt bele, ahol a testvére talált rá. Az esetek többsége azt mutatja: elég egy pillanatra nem figyelni, és rögtön kész a baj.

A helyi hírek szerint az az ötgyerekes, francia családnak volt egy nyaralója a spanyol tengerparton, La Zenia területén. A család pénteken érkezett, hogy itt töltsék a szabadidejüket, ám a kellemes nyaralás vasárnap este szörnyű tragédiába fordult: sehol nem találták kétéves kisfiukat.

A gyerekre végül tinédzserkorú nővére talált rá, de sajnos már holtan: belefulladt a nyaraló kertjében lévő úszómedenccébe.

A helyi rendőrök még vizsgálják az eset körülményeit. A nyomozás eddigi adatai szerint a kisfiú észrevétlenül kiszökött a nyaralóból, még családja bent beszélgetett.

Sajnos azonban nem ez nem egyedi eset, az utóbbi hetekben több gyerek lett tragikus baleset áldozata Spanyolországban.

Múlt héten, szerdán egy négyéves belga kisfiú fulladt lele a medencébe rokonai nyaralójában Ciudad Quesada-ban. A család aznap éjszaka akart megszállni a hétvégi házban, majd másnap folytatták volna az utat Castellon-ba, ám kisfiuk sajnos már nem mehetett velük.

A helyi hírek szerint a kisfiú dadája ahogy meglátta a víz alá merült, eszméletlen gyereket, utánaugrott, de végül kénytelen volt mentőt hívni hozzá. Azok

45 percig próbálták újraéleszteni, de végül hiába.

Egy héttel ezelőtt pedig, július 29-én egy négyéves holland kislány fulladt a medencébe Benidormban, míg anyja a kisebb testvérével foglalkozott. Még ugyanezen a napon Santa Polában pedig egy nyugdíjas fulladt a tengerbe.

Múlt hét pénteken pedig egy szintén sokkoló baleset áldozata lett egy másfél éves gyerek Spanyolországban. Ő ugyan nem a medencébe fulladt bele, hanem a saját apja gázolta el autóval.

Ahogy a férfi elindította a kocsit, gyereke kiszaladt elé, és már hiába próbált fékezni: túl késő volt. 

A család többi tagja ezalatt egy baráti társasággal szórakozott a nyaraló kertjében.

A férfi a baleset után azonnal kórházba vitte a gyereket, de már az orvosok sem tudták megmenteni az életét - írta meg a Mirror.