Megint rekordot döntött a fertőzöttek száma Hollandiában

virus pandemic university education TOPSHOTS Horizontal PREVENTATIVE MEASURE OPEN-AIR CLASSES HIGHER EDUCATION STUDENT SOCIAL DISTANCING HIGH ANGLE GENERAL VIEW TEACHER
Szabadtéri óra egy holland egyetemen
Vágólapra másolva!
Ismét csúcsot döntött az egy nap alatt koronavírussal megfertőzöttek száma Hollandiában, ahol a keddi rekordnak számító 1387 új fertőzöttet követően szerdán 1546, csütörtök délután pedig 1756 újabb esetről számolt be a helyi közegészségügyi intézet.
Vágólapra másolva!

Holland sajtóbeszámolók szerint a csütörtöki adat több mint kétszerese az egy héttel ezelőtt feljegyzett esetszámoknak.


A fertőzöttek legtöbbjét az ország nagyvárosaiban, különösen Amszterdam és Rotterdam környékén regisztrálták, ezekben a régiókban 250 és 300 fertőzöttről számoltak be. Az ország közigazgatási székhelyén, Hágában közel kétszáz, Utrechtben pedig 180 esetet jelentettek. A közlés szerint az elmúlt hét alatt 5981-en fertőződtek meg, ami jelentősen meghaladta a teljes júliusi 4689-et. A fertőzés heti mutatója 61 százalékkal haladta meg a megelőző hét adatait.

A kórházi kezelésben részesített betegek száma egy hét alatt 7 százalékkal emelkedett. A holland kórházakban jelenleg 261 embert ápolnak koronavírus okozta fertőzés miatt, köztük 49-et intenzív ellátásban részesítenek. Ez öttel kevesebb a szerdainál.

Sajtóbeszámolók szerint a holland kormány újabb megszorító intézkedések bevezetését tervezi, melyek bejelentése péntek délután várható.

A szigorítások főként az egyetemi városokat érinthetik, a fertőzés ugyanis az intézkedéseket kevésbé betartó fiatalok körében terjed.

A szakemberek szerint a járvány gyorsuló terjedése miatt novembertől napi 55 ezer vírusteszt elvégzésére lesz szükség az országban. Ha a járvány terjedése nem hagy alább, februárban akár napi 85 ezer vizsgáltra kell számítani, amire a holland egészségügynek még fel kell készülnie. Jelenleg napi szinten mintegy 35 ezer vírustesztet végeznek Hollandiában.