Megkezdték a tiltakozók őrizetbe vételét az újabb tömegtüntetésen Fehéroroszországban - képek

Minszk, 2020. szeptember 27. Emberek gyülekeznek, hogy tüntessenek az elnökválasztás eredménye ellen Minszkben 2020. szeptember 27-én. Az augusztus 9-i elnökválasztás tüntetéshullámot váltott ki Fehéroroszországban, mert a tiltakozók szerint Aljakszander Lukasenka fehérorosz elnök csalással győzött. MTI/AP/TUT.by
Vágólapra másolva!
Megkezdte a tiltakozók őrizetbe vételét a rendőrség vasárnap Minszkben, amikor immár hetedik egymást követő vasárnap tízezrek vonultak az utcára Alekszandr Lukasenko elnök lemondását követelve.
Vágólapra másolva!

A rohamrendőrség embereket emelt ki a tömegből és kisteherautókba tuszkolta őket - mondta el egy szemtanú a Reuters brit hírügynökségnek. Az Interfax orosz hírügynökség szerint legalább tíz embert őrizetbe vettek.

Minszk, 2020. szeptember 27. Emberek gyülekeznek, hogy tüntessenek az elnökválasztás eredménye ellen Minszkben. Forrás: MTI/AP/TUT.by/-

Fehéroroszországban az augusztus 9-i elnökválasztás óta tüntetnek, amióta Alekszandr Lukasenkót a központi választási bizottság a szavazatok 80,1 százalékával hirdette ki győztesnek.

Az ellenzék szerint a választást elcsalták. Lukasenko tagadja a választási csalást, és azt állítja, hogy a tiltakozásokat külföldről támogatják.

Minszk, 2020. szeptember 27. Rendőrök őrizetbe vesznek egy tiltakozót az elnökválasztás eredménye elleni tüntetésen. Forrás: MTI/AP/TUT.by/-

Lukasenkót szerdán előzetes bejelentés nélkül beiktatták a hatodik mandátumára, újabb tiltakozásokat, az Európai Unió, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia bírálatát kiváltva.

A 66 éves volt szovhoz (állami gazdaság) igazgató több mint negyedszázada van hatalmon a volt szovjet köztársaságban, és hagyományos szövetségese, Oroszország támogatását élvezve nem mutat hajlandóságot a távozásra - jegyezte meg a Reuters.

Őrizetbe vesznek egy tiltakozót a rendőrök, az elnökválasztás eredménye elleni tüntetésen Minszkben 2020. szeptember 27-én. Forrás: MTI/AP/TUT.by/-

- idézte a fehérorosz belügyminisztert a RIA orosz hírügynökség.