Magyar vizsla talált skorpiót gazdája nappalijában

Vágólapra másolva!
Egy walesi kistelepülés, Denbigh városában épp lefekvéshez készülődött Karen Roberts, amikor kutyája igencsak éber lett. Kiderült, hogy egy skorpiót miatt.
Vágólapra másolva!

Karen Roberts hatéves magyar vizslája, Otis feltűnően izgatott volt ahhoz képest, hogy már este volt, és gazdája lefeküdni készült. A nő nagyon megijedt, amikor kiderült, hogy a nappaliban egy skorpió mászkált.

A skorpiót végül sikerült beterelni, és bezárni egy dobozba némi homokkal.

Karen Roberts azt mondta, hogy küldött képeket geológus főnökének, aki megerősítette, hogy valószínűleg nem őshonos skorpióról van szó, ami nem is veszélyes, elszökhetett a gazdájától.

'Fright' after dog finds scorpion in living room

A woman had a "fright" after her six-year-old dog Otis found a scorpion running across the living room floor. Karen Roberts, from Denbigh, said she was getting ready for bed when her Hungarian Vizsla became "very alert" to something on the floor.

Karen Roberts ezért felvette a kapcsolatot a helyi állatvédőkkel, akik befogadták a skorpiót, és idővel majd új gazdát keresnek neki.

Nem lehet tudni, hogy honnan jött az állat, bár néhány kisebb kolónia él a vadonban az Egyesült Királyságban - írja a BBC. Valakinek a csomagjában is érkezhetett, de elszökött háziállat is lehet - nyilatkozta az állatvédő egyesület munkatársa. Akik értesítették a hatóságokat is. Kiderült, hogy

ez volt az első eset, hogy egy skorpió miatt hívták őket.