Levélben mondott köszönetet Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök Orbán Viktor magyar kormányfőnek a zsidó újév alkalmából korábban küldött ünnepi üdvözletéért - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár hétfőn.

"Az Ön személyes barátsága és régóta fennálló elkötelezettsége a magyar-izraeli partnerség mellett minden eddiginél közelebb hozta egymáshoz kormányainkat és népeinket. Biztos vagyok abban, hogy a folyamatosan javuló együttműködés kézzelfogható előnyökkel jár majd népeink következő generációi számára" - írta Netanjahu.

Benjámin Netanjahu izraeli és Orbán Viktor magyar miniszterelnök Budapesten, az Országházban tartott sajtótájékoztatón 2017. július 18-ánForrás: MTI/Mohai Balázs

Az izraeli kormányfő elismerését fejezte ki azért, hogy magyar partnere következetesen támogatja Izrael államot az európai és a nemzetközi fórumokon. 

Őszintén kívánom, hogy a következő év egészségben, jólétben és békében teljen. Köszönöm sokéves barátságát és jókívánságait  - zárta Orbán Viktornak írt levelét Benjamin Netanjahu.