Az időjárás jelentések szerint a szélerősség akár 80-130 km/órás is lehet Dél-Kalifornia erdőtüzek által sújtott területein, ez felgyorsította a lángok tovább terjedését. A veszedelmes időjárási viszonyok következtében két tűzoltó súlyosan megsérült - számolt be a Fox News.

A sajtóértesülések szerint a 26 éves és a 31 éves tűzoltó lélegeztetőgépen van az Orange Megyei Globális Egészségügyi Központban.

Továbbá az is ismert, hogy a tűzoltók testének több mint felét másod- és harmadfokú égési sérülések borítják. Egyelőre nem sikerült tisztázni, hogy milyen körülmények között sérült meg a két férfi.

Brian Fennessy, az Orange megyei tűzvédelmi hatóság vezetője elmondta, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek a két férfiért.

Tűzoltók a kaliforniai Yorba Linda közelében pusztító erdőtűz helyszínén 2020. október 26-ánForrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

Egyes sajtóinformációk szerint az állam közműszolgáltatója vizsgálatot indított, hogy esetleg az ő berendezéseik - mint például az villanyvezetékek - adhattak-e szikrát a tűzoltók sérüléseit okozó lángoknak.