Már halálos áldozatai is vannak a Zeta hurrikánnak az Egyesült Államok déli részén

Zeta hurrikán, Louisiana
REGGIO, LA - OCTOBER 29: Overturned trailers sit along LA-46 after Hurricane Zeta on October 29, 2020 in Reggio, Louisiana. A record seven hurricanes have hit the gulf coast in 2020 bringing prolonged destruction to the area. Sandy Huffaker/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Hárman haltak meg eddig a 2-es erősségű hurrikánként tomboló Zeta miatt az Egyesült Államok déli részén. Az áldozatok között van egy férfi, akit a tengerparton ragadtak el a hullámok, Georgiában pedig egy lakókocsira zuhant fa alatt halt szörnyet egy ember. Több mint kétmillióan maradtak áram nélkül a vihar után.
Vágólapra másolva!

Óriási pusztítást hagyott maga után a Zeta hurrikán csütörtökön, tetemes az anyagi kár.

Az NBC televízió csütörtök esti híradójának tudósítása szerint Louisianában, Mississippiben, Alabamában, Georgiában, Floridában és Észak-Karolinában több mint kétmilliónyian maradtak áram nélkül. Georgia északi részén több helyen - az áramszolgáltatás megszűnte miatt - be kellett zárni a szavazóhelyiségeket is.

A Zeta hurrikán óriási pusztítást hagyott hátra Forrás: AFP/2020 Getty Images/Sandy Huffaker

A hurrikánnak csütörtökön három halálos áldozata volt:

Louisianában a vízben álló villanyvezeték mért halálos áramütést egy férfira,

Mississippiben egy férfi a hat-nyolc méteres hullámokba fulladt a tengerparton, Georgiában pedig egy lakókocsira zuhant fa okozott halálos balesetet.

A hurrikán péntekre virradóra már Virginiában tombolt és

közelített a szövetségi főváros, Washington felé,

ahol az esti órákban az özönvízszerűen zuhogó eső jelezte a vihar érkeztét.

Több mint kétmillió háztartás maradt áram nélkül Forrás: AFP/2020 Getty Images/Sandy Huffaker

John Bel Edwards louisianai kormányzó "katasztrofális károkról" beszélt, és közölte, hogy megkezdődött a part menti vidékeket és a városok alacsonyan fekvő területeit elárasztó áradat kiszivattyúzása. Több településen vízben állnak az épületek, és bármikor összeomolhatnak - közölte a kormányzó. Vízben állnak New Orleans alacsonyabban fekvő negyedei is.

John Bel Edwards egyúttal bejelentette, hogy a mentési és keresési munkálatokhoz a Nemzeti Gárdát is kirendelték.