Mexikóban a koronavírus-fertőzöttek száma átlépte az egymillió főt

Mexikó, Mexikó City, koronavírus
Egészségügyi szakember koronavírusra tesztel egy idős férfit a mexikói fővárosban 2020. október 6-án.
Vágólapra másolva!
Mexikóban az elmúlt napon 5860 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ezzel 1 003 253-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma az országban. Ismét megteltek a kórházak, ezért várhatóan újabb szigorúbb korlátozások lépnek hatályba.
Vágólapra másolva!

A vírus okozta betegségben egy nap alatt 635-en haltak meg Mexikóban, eddig összesen 98 259-en. Ez a negyedik legmagasabb halálozási szám a világon.

A mexikói kormány feltételezi, hogy a koronavírussal összefüggő betegségekben

legalább 50 ezerrel több ember halt meg

annál, amennyit a hivatalos statisztikák mutatnak. A fertőzöttek valódi száma is magasabb lehet, mivel az elvégzett tesztek száma viszonylag alacsony.

Mexikóban az elmúlt hónapokban újranyitottak az üzletek, most újra emelkedni kezdett a fertőzöttek száma Forrás: NurPhoto via AFP/Gerardo Vieyra/NurPhoto/Gerardo Vieyra

Mexikóban az elmúlt hónapokban kezdtek visszatérni a normális élethez, számos, a járvány első hullámában bezárt üzlet, vállalkozás újranyitott. Azóta azonban

ismét megteltek a kórházak Mexikóvárosban, várhatóan hamarosan szigorúbb korlátozások lépnek hatályba.

Az országban egy napra sem rendeltek el teljes vesztegzárat.

Andrés Manuel López Obrador államfő már hónapokkal ezelőtt azt állította, hogy Mexikó "megszelídítette" a járványt. Az elnököt ritkán lehetett látni maszkban nagy nyilvánosság előtt.