Koronavírusos a burgenlandi tartományfőnök

Doskozil, Hans Peter Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS rendőr rendvédelmi vezető sajtótájékoztató SZEMÉLY
Eisenstadt, 2015. augusztus 27. Hans Peter Doskozil burgenlandi tartományi rendőrparancsnok sajtótájékoztatót tart az osztrák A4-es autópályán sorsára hagyott teherautóban talált halottakkal kapcsolatban Eisenstadtban 2015. augusztus 27-én. A magyar rendszámú, korábban hűtőkamionként használt járműre a Pándorfalu (Parndorf) közelében lévő autópálya-szakasz leállósávjában találtak rá. A halottak a legnagyobb valószínűség szerint menekültek, számuk legkevesebb húsz, de elérheti az ötvenet is. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Pozitív lett Hans Peter Doskozil burgenlandi tartományfőnök koronavírus-tesztje - közölte szombaton az osztrák szociáldemokrata helyi elöljáró hivatala.
Vágólapra másolva!

Doskozil "a körülményekhez képest jól van", csak enyhébb tünetei vannak - írták a közleményben.

A hatósági előírásoknak megfelelően otthonában fog tartózkodni, és ott folytatja munkáját.

Hans Peter Doskozil Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Az elöljáró korábban önkéntes karanténba vonult, miután munkatársainak körében többen megfertőződtek.

Koronavírus-tesztnek vetette alá magát, ami először negatív lett. A második PCR-teszt azonban pozitív eredményt mutatott.

Doskozil ismételten arra szólította fel a burgenlandiakat, hogy tekintettel a fertőzések magas számára Ausztriában, minden járványügyi előírást szigorúan tartsanak be, és kerüljék a személyes találkozásokat. Mint írta, az ő esete is azt mutatja, hogy még a szigorú biztonsági óvintézkedések mellett is meg lehet fertőződni.