Újabb csúcsot döntött az új fertőzöttek száma Ukrajnában

Ukrajna, Kijev, koronavírus, COVID-19
6385816 14.11.2020 People walk on a street amid the coronavirus disease outbreak, in Lviv, Ukraine. Ukrainian government has introduced new measures to prevent the spread of coronavirus infection such as a weekend lockdown. It requires the closing or restricting working of most businesses, with the exception of pharmacies, grocery stores, transport and hospitals. Stringer / Sputnik
Vágólapra másolva!
Gyors ütemben terjed a koronavírus-járvány Ukrajnában: egyetlen nap alatt több mint 15 ezer új fertőzöttet regisztráltak, és közel 2000 beteg került kórházba.
Vágólapra másolva!

A hivatalosan közölt adatok szerint az elmúlt napon 15 331-gyel 677 189-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az áldozatoké pedig újabb 225 fővel 11 717-re nőtt.

Eddig 317 395-en gyógyultak meg, viszont

az aktív fertőzöttek száma 348 077-ra emelkedett.

A legtöbb új esetet, csaknem 1400-at ismét az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel előző nap, velük az eddig igazolt fertőzöttek száma Kijevben meghaladta a 64 ezret, az áldozatoké pedig 31 újabb áldozattal 1227-re nőtt.

Az elmúlt napon a járvány kezdete óta

az eddigi legtöbb, 1955 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba.

December végén, január elején bevezethetnek a tavaszihoz hasonló szigorú karanténkorlátozásokat Ukrajnában Forrás: Sputnik via AFP/Stringer

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján közölte, hogy már 44 ezer ágy foglalt, és kevesebb mint 14 ezer maradt szabadon a Covid-betegek ellátására az ország kórházaiban. Szavai szerint e tekintetben "feszült a helyzet" Kijevben, Odesszában, valamint Cserkaszi és Szumi megyékben.

Arszen Avakov belügyminiszter egy csütörtöki tévéműsorban sürgette, hogy mielőbb vezessenek be teljes zárlatot három-négy hétre az országban.

Denisz Smihal miniszterelnök a szerdai kormányülésen nem zárta ki, hogy az újévi, ortodox karácsonyi ünnepek idejére, azaz

december végén, január elején bevezethetnek a tavaszihoz hasonló szigorú karanténkorlátozásokat az országban.


A koronavírussal megfertőződött Dmitro Razumkov házelnök csütörtökön a Facebookon közölte, hogy a két hét után elvégzett újabb tesztje is még mindig pozitív lett, ezért továbbra is elszigetelve, házi karanténban folytatja munkáját. Hozzátette, hogy egyébként már "sokkal jobban érzi magát".