Szijjártó Péter: Győzelmet arattunk, mert harcoltunk a nemzeti érdekért

Szijjártó Péter, SZIJJÁRTÓ, Péter,
Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter Ankarában azt követően, hogy török hivatali kollégájával, Mevlüt Cavusogluval tartott megbeszélést.
Vágólapra másolva!
Győzelmet arattunk, sikert értünk el, mert harcoltunk a nemzeti érdekért - reagált az uniós vitával kapcsolatos legújabb fejleményekről Szijjártó Péter külgazdasági, és külügyminiszter, aki Kisinyovból érkezett meg.
Vágólapra másolva!

- jelentkezett be a reptérről Szijjártó Péter, aki győzelemnek értékelte, hogy Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki megállapodott Angela Merkellel európai uniós költségvetéssel kapcsolatos vitás kérdésekről, amire a német kancellár politikai és jogi garanciákat is adott a magyar és lengyel félnek.

A külügyminszter szerint most azért beszélhetünk sikerről, mert "harcoltunk a nemzeti érdekért".

"Hogyha nem tettük volna, akkor már holnap olyan döntés született volna Brüsszelben, hogy illegális bevándorlókat kellene befogadnunk, és ha erre nem lennénk hajlandóak, akkor nem hívhatnánk le az uniós forrásokat" - egészítette ki a korábbiakat.

Szijjártó Péter ennek kapcsán kifejtette, hogy ezt megelőztük, aminek az a legnagyobb tanulsága, hogy "a legnehezebb helyzetben, és a legnagyobb nyomás közepette is ki kell állni, harcolni kell a nemzeti érdekekért."

- zárta mondandóját.