14 éves nevelt fiát rendszeresen megerőszakolta az egyik legismertebb francia baloldali politológus

Horizontal HEADSHOT
Olivier Duhamel, French political specialist and newly elected as the head of the Fondation Nationale des Sciences Politiques (FNSP), poses on May 19, 2016 at the Sciences Po school in Paris. - The FNSP is both the managing body of the Institut d'études politiques de Paris or IEP Paris (Paris Institute of Political Studies), and the central research arm of that school (Photo by STEPHANE DE SAKUTIN / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia politikai élet legfontosabb intézménye, a Sciences Po-nak hívott FNSP elnöke tegnap lemondott. Nem véletlenül: kiderült, hogy az ismert baloldali politikus, a francia Szocialista Párt tagja, a 70 éves Olivier Duhamel két éven át - egyébként nagyjából 30 évvel ezelőtt - rendszeresen megerőszakolta nevelt fiát. Egy akkor 14 éves kisfiút. 
Vágólapra másolva!

A nevelt fiú ikertestvére, egy jogásznő megjelentet csütörtökön egy könyvet (A nagy család, ez a címe), és ebből közölt részleteket hétfőn a Le Monde. Így derült ki, hogy a jogásznő megírta a könyvben, hogy nevelőapjuk rendszeresen megerőszakolta fiú ikertestvérét.

A család előtt enyhén szólva nem teljesen ismeretlen az ügy, hiszen 2011-ben már kihallgatta a rendőrség - az akkor már harmincegynéhány éves áldozatot. Azonban nem hittek neki, az édesanya pedig férje, az erőszakoló mellé állt, végül a kisfiút megrontó politológus professzort ki sem hallgatták.

Az anya, Evelyne Pisier ismert baloldali jogászprofesszor, ő egyébként három éve meghalt. Az édesapa a legismertebb szereplő a francia baloldal legújabb botrányában: ő Bernard Kouchner.

Olivier Duhamel Forrás: AFP/Stephane De Sakutin

Kouchner az egyik legnépszerűbb szocialista politikus volt, orvos, az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet egyik alapítója, a baloldali Bérégovoy-, illetve Jospin-kormány minisztere. Sőt, Francois Fillon jobboldali kormányának is tagja lett, amikor - választási ígéretüknek megfelelően - baloldalról is választott kormánytagot 2007 után a konzervatív francia kormány. Bernard Kouchner külügyminiszter lett, de alig egy év alatt megbukott.

A könyvrészlet megjelenése után Olivier Duhamel lemondott a Sciences Po elnökségéről, kirúgták az Europe 1 rádióadótól, ahol rendszeresen nemcsak politizált, de moralizált is. Azóta - legalábbis az AFP elől - eltűnt, nem találják.