Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Németország támogatást biztosít az orosz vakcina európai uniós engedélyeztetéséhez

vakcina, Szputnyik V
Az új koronavírus ellen kifejlesztett orosz oltóanyagot, a Szputnyik V-t mutatja egy nővér a moszkvai GUM áruházban létesített oltóközpontban 2021. január 19-én.
Vágólapra másolva!
Angela Merkel német kancellár bejelentette, támogatást biztosít Oroszországnak az új típusú koronavírus ellen Oroszországban kifejlesztett Szputnyik V oltás uniós engedélyeztetéséhez. Angela Merkel Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyalt.
Vágólapra másolva!

A kancellár rendkívüli nemzetközi sajtóértekezletén kérdésre válaszolva elmondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a témában folytatott megbeszélésén kiemelte, hogy a világjárvány közepette a pillanatnyilag nagy politikai nézeteltérések mellett is

van lehetőség a humanitárius együttműködésre.

Az új koronavírus ellen kifejlesztett orosz oltóanyag, a Szputnyik V Forrás: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

A német kormány így a vakcinákért felelős szövetségi szakhatóság, a Paul Ehrlich Intézet (Paul Ehrlich Institut, Bundesinstitut für Impfstoffe und biomedizinische Arzneimittel - PEI) révén kész

támogatást nyújtani ahhoz, hogy az orosz fél megszerezze

az EU gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyét a Szputnyik V EU-s forgalmazására.

"Ha az EMA engedélyezi ezt az oltóanyagot, akkor a közös gyártásról vagy a vakcina használatáról is beszélhetünk" - mondta Angela Merkel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről