Jelentős összegeket nyerhetnek Jeffrey Epstein vagyonából az áldozatai, egykori szeretője továbbra is börtönben maradhat

Jeffrey Epstein
Vágólapra másolva!
Több, mint 60 nő követelt kártérítést Epstein vagyonából, összesen 75 millió fontnyi értékben, köztük Virginia Roberts Giuffre, aki András herceget is megvádolta szexuális zaklatással. Epstein egykori szeretője, Ghislaine Maxwell közben a napokban fellebbezett a bíró végzésével szemben, mely alapján egy new york-i börtönbe kerül, egészen a tárgyalása napjáig. A vádak szerint a nő segítette Epsteint a lányok molesztálásában.
Vágólapra másolva!

Epstein áldozatai beleegyeztek abba, hogy részt vegyenek az Áldozati Kártérítési Alap nevű programban, amely minden követelést elbírál, mielőtt megfelelő ajánlatokat tesz számukra.

Lisa Bloom ügyvéd, aki Epstein hét áldozatát képviseli, megerősítette, hogy két ügyfele készpénzes elszámolást kötött a milliárdos finanszírozó cégével.

Jeffrey Epstein Forrás: AFP/Ho

A helyi hírek szerint

a kártérítést igénylő nők jelentős összegekre számíthatnak.

Bloom még András herceget is megkérte, hogy sürgősen vegye fel a kapcsolatot az FBI-jal az ügyben.

- mondta Bloom.

A 60 éves András herceg azután keveredett bele a Jeffrey-ügybe, hogy a milliárdos pedofil egyik áldozata,

Virginia Roberts Giuffre azt állította, hogy amikor még 17 éves volt, Epsteinnel együtt a herceg is szexre kényszerítette őt.

Mint kiderült, András herceg és a milliárdos üzletemberrel közeli barátok voltak.

Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

András herceg azonban tagadta, hogy valaha is lefeküdt volna a fiatal lánnyal.

Epstein egykori szeretője,

Ghislaine Maxwell, jelenleg New York-ban letartóztatásban várja az ítéletet, ugyanis megvádolták, hogy ő is közreműködött a lányok molesztálásában.

Forrás: AFP/Johannes Eisele

Ám egyelőre ő is tagadja az ellene felhozott vádakat.

A helyi hírek szerint az áldozatok elmondták, hogy

MAXWELL VOLT AZ, AKI "FELTÉRKÉPEZTE" A POTENCIÁLIS ÁLDOZATOKAT: KIFAGGATTA ŐKET ÉLETKÖRÜLMÉNYEIKRŐL, CSALÁDI VISZONYAIKRÓL, ELNYERTE A BIZALMUKAT, MAJD MEGHÍVTA ŐKET EPSTEIN VILLÁIBA VAGY MAGÁNSZIGETÉRE, ELŐKÉSZÍTETTE ŐKET A SZEXUÁLIS VISSZAÉLÉSEKRE,

amelyekben gyakran maga is részt vett. Mindez a manhattani ügyészség vádiratában szintén szerepel.

A nő ügyvédei hétfőn értesítették tárgyaló bírót arról, hogy

Maxwell két héttel ezelőtt fellebbezett a 28,5 milliós óvadékcsomag elutasításáról szóló határozat ellen. A fellebbezési értesítést kedden nyilvánosan közzétették a manhattani szövetségi bírósági nyilvántartásban.

December végén a bíró azt mondta, hogy az ügyvédek által javasolt óvadékcsomag csak megerősítette őt abban, hogy helyes volt a nyáron hozott döntése, mely szerint Maxwell-t a júliusi tárgyalásig letartóztatják.

Az ügyvédek szerint a 22,5 dollár értékű óvadékcsomag annyi, mint amennyi Maxwell és férje vagyona összesen. Azt is mondták, hogy 24 óráig házi őrizetben lesz egy new york-i lakásban, ahol elektromos nyomkövetőt kell viselnie.

Az ügyészek ellenezték az óvadékot, arra hivatkozva, hogy

Maxwell elszökhet, vagy elrejtőzhet a tárgyalása napjáig, mert jelentős összegű pénzhez, és külföldi kapcsolatokhoz férhet hozzá, és mivel hármas állampolgár, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország területén is rejtőzködhet.

Maxwellt egyszer már letartóztatták, mert az 1990-es években Epstein villájába lányokat toborzott, majd ő is részt vett a molesztálásukban - írja a Guardian.

Ahogyan korábban megírtuk, tavaly júliusban több tucatnyi kiskorú lány elleni szexuális visszaélés miatt vádat emeltek Jeffrey Epstein amerikai milliárdos ellen.

A vádirat szerint a 66 éves Epstein

2002 és 2005 között emberkereskedelemmel foglalkozó hálózatot működtetett, amelynek szándékosan kiskorú lányokat,

köztük 14 éves gyerekeket csalt new york-i lakásába és a floridai Palm Beachen lévő villájába, illetve "közvetített ki", továbbá ő maga is szexuálisan zaklatta őket.

TÖBB SZÁZ DOLLÁRT FIZETETT ÁLDOZATAINAK, MIKÖZBEN TUDTA RÓLUK, HOGY KISKORÚAK. NÉHÁNYUKNAK KÜLÖN FIZETETT AZÉRT, HOGY MÁS KISLÁNYOKAT CSÁBÍTSANAK A BŰNÖZŐ HÁLÓZATHOZ.

A milliárdos korábban azt állította: fogalma sem volt arról, hogy az áldozatok kiskorúak és a szexuális kapcsolatok egyébként is közös megegyezés alapján történtek. A hálózat működtetésében részt vettek vállalkozásának munkatársai is, akik pénzt is kaptak ezért.

A VÁDEMELÉSRE TÖBB MINT EGY ÉVTIZEDDEL AZT KÖVETŐEN KERÜLT SOR, HOGY EPSTEIN UGYANEZEN ÜGYBEN ELKERÜLTE A SZÖVETSÉGI VÁDEMELÉST.

2009-ben ugyanis az enyhébb bűncselekménynek számító prostitúció vádjában kötött vádalkut az egyik floridai ügyészséggel. Akkor 13 hónapos börtönbüntetésre ítélték, amelyet le is töltött, bár kivételezett helyzetben, mert napközben "munkahelyi teendőkre" hivatkozva elhagyhatta a büntetésvégrehajtási intézetet.

Epstein, miután börtönbe került,

egy hónap múlva holtan találták őt a cellájában, ami azért is furcsa, mert a személyzet állítólag épp amiatt felügyelte őt, hogy ne legyen öngyilkos.

Egyszer, korábban ugyanis már megpróbálkozott vele, akkor azonban sikertelenül, mert végül megmentették az életét.

Áldozatai dühösen fogaták a halálhírt, szerintük ugyanis ezáltal megmenekült a neki járó bűnhődés elől:

- mondta ekkor az egyik áldozata, Jennifer Araoz, aki 15 évess volt, amikor a férfi molesztálta őt.

Az eset azután történt, hogy Epstein egyik áldozata Bill Clinton és Obama kormányának két tagját is pedofíliával vádolta.

Azonban a mai napig

nem tisztázódott, hogy milyen módon végzett magával Epstein. A helyi hírek szerint felakasztotta magát, ám ezt hivatalosan nem erősítették meg.

A manhattani börtön igazgatóját azonban kirúgták, és a személyzet több tagját is felelősségre volnták Epstein rejtélyes halála miatt.