A felvonóbalesetet túlélő olasz kisfiú állapota továbbra is kritikus, de már beszélhetett nagynénjével

Olaszország, felvonóbaleset, baleset,
A photo taken and handout on May 23, 2021 by The Italian Firefighters "Vigili del Fuoco" shows rescuers by a cable car that crashed to the ground in the resort town of Stresa on the shores of Lake Maggiore in the Piedmont region. - 13 people died and two children were seriously injured Sunday after a cable car crashed to the ground in northern Italy, emergency services said. (Photo by Handout / Vigili del Fuoco / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / VIGILI DEL FUOCO / HANDOUT " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Apja ölelése menthette meg az ötéves kisfiút, aki egyedüli túlélője a múlt heti olaszországi felvonóbalesetnek. Természetesen a kisgyerek is életveszélyesen megsérült, és továbbra is kritikus állapotban van, de hamarosan elkerülhet az intenzív osztályról. 
Vágólapra másolva!

A balesetben a kisgyerek elveszítette a születi, öccsét és a dédszüleit is, összesen 14-en haltak meg, csak Eitan Biran élte túl a szerencsétlenséget. Már felébredt és beszélhetett a nagynénjével - írja a The Guardian.

A torinói Regina Margherita kórház szóvivője elmondta, hogy mellkasi és hasi sérülései, valamint a törött végtagjai miatt a fiú továbbra is kritikus állapotban van, de hamarosan elkerülhet az intenzívről egy kórházi osztályra.

Mentési munkálatok a 2021. május 23-i baleset napján Forrás: AFP/Handout

Az orvosok szerint az izraeli kisfiú életét az menthette meg, hogy

apja öleléssel oltalmazta az ütésektől, miután a felvonó leszakadt és több száz métert zuhant.

Az olasz rendőrség az üzemeltető cég három felső vezetőjét vette őrizetbe az eset kapcsán. Azzal vádolják őket, hogy szándékosan hatástalanították a vészféket, mely megakadályozta volna a felvonó visszaesését a kábel elszakadása esetén.

Forrás: AFP/Handout

A felvonó április óta volt nyitva ismét, és napok óta probléma volt vele, napok óta így szállította a turistákat Olimpia Bossi legfőbb ügyész szerint.