Rövid idő alatt belebukhat hazugságaiba a német zöldek kancellárjelöltje

BAERBOCK, Annalena
Berlin, 2021. május 17. Annalena Baerbock, a német Zöldek társelnöke, a párt kancellárjelöltje sajtótájékoztatót tart Berlinben 2021. május 17-én. MTI/EPA/DDP pool/Andreas Gora
Vágólapra másolva!
Sorra bukik le hazugságaival Annalena Baerbock, a német Zöldek kancellárjelöltje. Kiderült, hogy egyik diplomájáról sem mondott igazat, valójában nincs nemzetközi jogász végzettsége, csak egy szülei által megvett papírja van egy egyéves tanfolyamról, és vélhetően még politológus diplomája sincs. Az is nyilvánosságra került, hogy nem volt hivatalvezető Brüsszelben, mint ahogy ezt ő állította, hanem csupán egy másik zöld politikus honlapját kezelte. Baerbock újságírónak (is) hazudta magát, de a valóság ezzel szemben az, hogy csak gyakornok volt egy közepes méretű lapnál. Ha ez nem lenne elég, a kancellárjelölt ennél is továbbment, tavaly a Zöldek vezetőségével megszavaztatott saját magának egy, a „járvány miatti különleges javadalmazást" 25 ezer euró értékben, amelyet aztán „elfelejtett" bevallani az adóhatóságnál.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, a június 6-án lezajlott Szászország-Anhalt tartományi parlamenti választáson teljesen más eredmény született, mint azt a közvélemény-kutatók várták. A CDU győzött a mostani körülmények között kiváló teljesítménynek minősíthető 37,1 százalékkal, az AfD lett a második 20,8 százalékkal.

Még egy szenzációs eredmény született: a Zöldek (Die Grünen) 5,9 százalékkal éppen csak hogy bejutottak a parlamentbe,

holott az állami TV-adók (ARD, ZDF), valamint a nagy baloldali lapok már a Zöldek társelnökét, Annalena Baerbockot látták ősszel a kancellári székben.

Ami a CDU alábecsülését és a Zöldek istenítését illeti, mindkettőnek az az oka, hogy

a többségükben baloldali-zöld újságírók nyilvánvalóan állandóan összetévesztik magukat a normális választópolgárokkal

értékeli a választás eredményét a Neokohn.hu.

A zsidó közéleti lap szerint a CDU győzelme, illetve a Zöldek bukása annak is köszönhető, hogy

a keletnémet polgárokat sem a genderegyenlőség, sem a feminizmus, sem az antirasszizmus, és még a klímakatasztrófa témája sem érdekli igazán.

A Neokohn szerzője azon a véleményen van, hogy

A Zöldeknél nagy volt a csalódás. A választások előtt több mint 10 százalékra számítottak, és az előrejelzések is ezt az elvárást támasztották alá. A választók döntése mögött a Zöldek esetében is személyes okok találhatók, habár ellenkező előjellel, mint a CDU esetében: mégpedig a zöld kancellárjelölt, Annalena Baerbock elmúlt hetek során beteljesedő teljes hitelvesztése. Időközben még a hűséges nyugatnémet zöldpártiak körében is egyre kevesebben látják őt a kancellári szék várományosaként.

Szinte mindenben hazudott a német Zöldek kancellárjelöltje

Egész konkrétan a következők derültek ki: néhány héttel ezelőtt, még Baerbock tündöklése idején, néhány nyomozó újságírónak feltűnt, hogy a kancellárjelölt hivatalos életrajzában azt állítja, hogy

bachelordiplomája (alapképzés) van politológiából és nemzetközi jogból, holott abban az évben, amelyikben Baerbock diplomáját állítólag megszerezte, Németországban ez a szakirány még nem létezett.

Annalena Baerbock, a német Zöldek társelnöke, a párt kancellárjelöltje sajtótájékoztatót tart Berlinben, 2021. május 17-én Forrás: MTI/EPA/DDP pool/Andreas Gora

Baerbock azt is állította, hogy a híres London School of Economicson (LSE) posztgraduális képzésben vett részt.

Hamarosan kiderült, hogy Baerbock sohasem járt jogi karra, és politológiaszakon is csak az első szigorlatig jutott el. Az LSE-n pedig csak egy egyéves tanfolyamon vett részt, amelyet szülei sok pénzért vásároltak neki.

Vagyis nemzetközi jogi végzettségről, mint életrajzában állította, szó sem lehet.

Ez a leleplezés lavinát indított el. Kiderült ezenkívül, hogy

Baerbock nem volt hivatalvezető Brüsszelben, hanem egy zöld EP-képviselő honlapját kezelte, és nem volt újságíró sem, mint állította, hanem csak gyakornok egy közepes méretű lapnál.

Ezután következett csak a csúcspont:

kiderült, hogy minimum 25 000 eurót „elfelejtett" az adóhivatalnál 2020-ban bevallani (ez az összeg több millió német éves jövedelmének felel meg), és ami még pikánsabb: ezt az összeget mint „járvány miatti különleges javadalmazást" a Zöldek vezetése maga engedélyezte neki.

Magyarán: Annalena Baerbock adót csalt.

Baerbock „tündöklése" ezzel véget ért, állítólag a Zöld-vezetés azon gondolkodik, hogyan lehetne őt feltűnésmentesen eltávolítani a kancellárjelöltségből. A gond nagy: a Bild Zeitung jelentése szerint

43 százalékról 28 százalékra zuhant azoknak a száma, akik az adócsaló zöld politikusnőt kívánnák Angela Merkel utódjának.

Erről a Neokohn szerzőjének sarkos véleménye van: „Hogy hogyan lehet az, hogy a polgárok 28 százaléka, főleg nyugatnémetek, még mindig egy notórius hazudozót és adócsalót szeretne kancellárnak, az a nyugatnémetek titka marad – a keletnémetek, mint már többször is, nagyobb valóságismeretről tettek tanulságot".

Ha nem tudják megfizetni a benzint, akkor vegyenek Teslát...

A német Zöldek kancellárjelöltje programjának a legfőbb eleme az, hogy

a klímakatasztrófa megelőzése érdekében mindenféle új adónemeket vezetne be, amelyek költségeit természetesen nem a klímaromboló multinacionális vállalatokkal, hanem a német emberekkel, családokkal fizettetné meg.

Megjegyzés: Baerbock asszonnyal szöges ellentétben Orbán Viktor magyar miniszterelnök úgy véli, hogy

Orbán Viktor erről a legutóbbi EU-csúcs előtt beszélt.

A legnagyobb felháborodást a németek körében egyértelműen az okozta, hogy a Zöldek még tavasszal bejelentették:

amennyiben megnyerik a szeptemberben esedékes szövetségi parlamenti (Bundestag-) választást, akkor „a klíma érdekében" 2 euróra emelik a benzin árát.

Az üzemanyag ára pedig kulcskérdés Németországban is, bár nem olyan szinten, mint az Egyesült Államokban. Nem meglepő módon a benzináremelés okozta a legnagyobb botrányt a németeknél, különös tekintettel a keletiekre, ez pedig nyilván meglátszott a Szászország-Anhalt tartománybeli választás eredményén.

A német konzervatívok – főleg az egykori NDK területén – a francia forradalom idején kivégzett Marie Antoinette királynéhoz kezdték hasonlítani az elitista, a hétköznapi embereket mélységesen lenéző és megvető, őket szétadóztatni akaró, ugyanakkor adócsaló Annalena Baerbockot.

A tékozló életmódjáról hírhedtté vált Marie Antoinette a francia forradalmárok szerint ugyanis azt monda: „Ha nincs kenyere a népnek, akkor egyen kalácsot!" Ez a mondat azóta szállóigévé vált, annak ellenére, hogy a történettudomány mai álláspontja szerint a francia királyné valójában soha nem mondott ilyent, mivel fogalma sem volt róla, hogy élnek a hétköznapi emberek, de ez nem is érdekelte őt, akárcsak napjaink „német Marie Antoinette-jét", Annalena Baerbockot.

A közösségi médiában a benzináremelés hírére olyan mémek kezdtek terjedni, amelyek párhuzamba állították a francia királyné elitizmusát Annalena Baerbockéval, a „Ha nincs kenyere a népnek, akkor egyen kalácsot!" mondatot pedig úgy aktualizálták: