Chicagóban elszabadult az erőszak, közben a radikális baloldali polgármester a fehér újságírók ellen harcol

Lori Lightfoot, Chicago polgármesternője
Chicago mayoral candidate Lori Lightfoot speaks during a forum on crime and violence at University of Chicago Institute of Politics, Harris School of Public Policy and Crime Lab in Chicago on March 13, 2019. (Photo by Kamil Krzaczynski / AFP)
Vágólapra másolva!
Chicago polgármesterét, Lori Lightfootot kritizálta egy szövetségi polgárjogi szervezet, mivel a radikális baloldali politikus nemrég kijelentette, hogy nem hajlandó nyilatkozni az általa vezetett Városháza sajtótestületében dolgozó fehér újságíróknak, csupán a színes bőrűeknek. Az esetet követően a városvezetőt fehérellenes rasszizmussal vádolták meg.
Vágólapra másolva!

Az U.S. Commission on Civil Rights (USCCR) nevű szövetségi kormányzati polgárjogi szervezet nyílt levélben illette kritikával Chicago polgármesterét, a fekete Lori Lightfootot, aki a Demokrata Párt radikális baloldali szárnyának botrányt botrányra halmozó politikusa – írja a Fox News.

Lori Lightfoot Forrás: AFP/Kamil Krzaczynski

A nyílt levél végén Peter Kirsanownak, a szervezet republikánus párti vezetőjének az aláírása szerepel.

Lori Lightfoot májusban ugyanis kijelentette, hogy

Az emiatt fehérellenes rasszizmussal vádolt radikális baloldali politikus azzal próbálta döntését kimagyarázni, hogy – szerinte – „szégyen" az, hogy a Városháza sajtótestületében nagyrészt még mindig fehér újságírók dolgoznak, noha Chicago lakosságának több mint a fele színes bőrű.

A fehérellenes polgármester kijelentése óriási botrány okozott, főképp konzervatív, republikánus körökben.

Az esetet követően

a konzervatív Daily Caller magazint kiadó Daily Caller News Foundation (DCNF) médiaalapítvány beperelte Lightfootot, mivel a radikális baloldali politikus a sokadik megkeresésükre sem volt hajlandó interjút adni nekik.

Az nem világos, hogy a folyamatos visszautasításnak köze lehet-e az újságírók bőrszínéhez, vagy sem, az ugyanakkor tény, hogy a Daily Caller munkatársainak többsége fehér.

A politikai karrierjét LMBTQ-aktivistaként kezdő Lightfoot bár saját magát „antirasszistaként" határozza meg, és egy fehér nővel él „leszbikus házasságban", 2020 júliusában

A FEKETÉK ÁLTAL A FEHÉREKRE HASZNÁLT RASSZISTA MEGJEGYZÉSSEL („KAREN") ILLETTE KAYLEIGH MCENANYT, A FEHÉR HÁZ AKKORI SZÓVIVŐJÉT.

Az esetről az Origo itt számolt be.

Lori Lightfootot sokan amiatt is kritizálták, mert tavaly a radikális baloldali Black Lives Matter (BLM) és az Antifa által rendezett, erőszakos jellegű megmozdulásokon való részvételre bíztatta híveit, dacára a tomboló koronavírus-járványnak.

A megmozdulások alatt nem csupán a koronavírussal fertőzöttek, hanem az erőszakos bűncselekmények száma is jelentős mértékben megugrott, különös tekintettel a lövöldözésekre.

A radikális baloldali városvezető ráadásul teljesítette a BLM és az Antifa egyik legfontosabb követelését, amelynek eredményeképpen tavaly nyáron eltávolították Chicago mindkét köztéren található Kolumbusz Kristóf-emlékművét. Az egyik emlékművet a helyi olasz közösség állítatta még 1933-ban, aminek az eltávolítása a körükben óriási felháborodást keltett.