Példátlan cenzúra az LMBTQ-lobbi nyomására: az Egyesült Államokban betiltották a gyerekek nemváltoztatásának veszélyeiről szóló könyvet

Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters, Abigail Shrier, Visszafordíthatatlan károk: A transzőrület elcsábítja a lányainkat
Vágólapra másolva!
Az Amerikai Könyvkereskedők Egyesülete (ABA) először betiltotta a Wall Street Journal újságírójának, Abigail Shriernek az Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters (magyarul: Visszafordíthatatlan károk: A transzőrület elcsábítja a lányainkat) című könyvének a forgalmazását, majd pedig közel 750 könyvesbolttól kért bocsánatot az elvileg a szólásszabadságért „harcoló" egyesület, amiért korábban népszerűsítette a nemváltás veszélyeire figyelmeztető, eléggé felkapott művet – írja a Danube Institute a Daily Wire-re hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Abigail Shrier aktuális kötete az egyesület júliusi könyvajánlójában szerepelt, azonban néhány kritikus Twitter-bejegyzés után az ABA egyből bocsánatot kért vétkéért, hogy népszerűsítette a kiskorúak nemváltoztatásának veszélyeiről szóló könyvet.

Az egyesület bocsánatkérésében szörnyű és megbocsáthatatlan hibának nevezte a „transzellenes" könyv ajánlását, ugyanis annak tartalma súlyosan szembemegy az ABA céljaival és értékrendjével.

„Szörnyen sajnáljuk, hogy transznemű (transzgender) tagjainknak ilyen nagy fájdalmat okoztunk. Emellett szeretnénk bocsánatot kérni az LGBTQIA+ közösségtől és a nagyobb könyvkereskedőktől is.
De tudjuk, hogy a bocsánatkérés nem elég. Ezért elindítunk egy kritikus párbeszédet arról, hogyan tudnánk még jobban orvosolni azt a súlyos kárt, amit okoztunk" – írja az egyesület közleményében.

Az ABA bocsánatkérése azonban valóban nem volt elegendő az LMBTQ-aktivisták számára, ugyanis többen

követelték tőlük, hogy „súlyos hibájukat" úgy hozzák helyre, hogy ingyenesen népszerűsítsék transzneműek könyveit.

Egy amerikai könyvesbolt. A kép illusztráció Forrás: Danube Institute

Abigail Shrier könyvének tartalmát tekintve azonban inkább azzal okozott súlyos kárt az egyesület, hogy eltávolította és hibának nevezte a könyv népszerűsítését ugyanis az amellett, hogy rámutat, miért káros a nemváltoztatás népszerűsítése, segítséget nyújt a gender diszfóriával küzdő gyerekek és szülők számára is.

A Danube Institute egyik vendégkutatója, az American Conservative főszerkesztője, Rod Dreher az esetre reagáló véleménycikkében felhívta a figyelmet az egyesület képmutatására, miszerint az ABA támogatja az 1982-ban indult „Banned Books Week" kampányt, melynek célja az igazságtalanul betiltott könyvek melletti kiállás és azok népszerűsítése.

Dreher kiemelte az ABA kettős mércéjét: az egyesület csak a baloldali igazságtalanul betiltott könyvek mellett áll ki, és a konzervatív, jobboldali könyveket maga is betiltatja és cenzúrázza.

Az ABA közleménye alapján Abigail Shrier könyve nem egyezik az egyesület értékeivel és céljaival, miután az „transzfób" állításokkal van tele. Abigail Shrier azonban már a kötet elején leszögezi, hogy amikor felnőtt transznemű személyekről ír, akkor az általuk preferált névmást használja, azonban azokra a gyerekekre és fiatalokra, akik még nem felnőttek, az egyértelműség kedvéért az eredeti nemük szerinti névmást használja.

Shrier könyvében kiemeli, hogy a gender diszfóriával küzdő kislányok és tinédzserek többsége LMBTQ-influenszerek és tartalmaik hatására kezdte el megváltoztatni nemét,

amelyhez az Egyesült Államokban már nem szükséges komolyabb orvosi engedély.

Shrier utalt arra az aggasztó statisztikára is, amely szerint

az Egyesült Államokban a tinédzserek körében a nemváltoztató műtétek száma 2018-ban 4400 százalékkal nőtt.

Az ABA „értékrendje" tehát azzal az LMBTQ-s érveléssel egyezik, hogy a gyerekek már felnőtté válásuk előtt is hozhassanak olyan visszafordíthatatlan döntést, amelyet ha később megbánnak, nem tudnak, vagy csak nehezen tudnak megváltoztatni.

Ahogy azt az Origo is megírta a Danube Institute-ra hivatkozva, a nemváltoztató beavatkozások súlyosan veszélyeztetik a gyerekek és tinédzserek egészségét, és valóban visszafordíthatatlan károkat tudnak okozni.

Ausztráliában egy magát fiúnak érző 15 éves kislány röviddel a hormongátló injekció beadatása után korai klimaxon esett át.

Shrier könyve ismét egy jó példa arra, hogy milyen károkat okoz az, hogy az interneten már a kisgyerekeket is a nemváltoztatásra buzdítják.

A könyvre való hisztérikus reakció pedig ismét bemutatja, hogy az LMBTQ-mozgalom a gyerekek elérését célozta meg, és azért küzd, hogy ne lehessen írni vagy beszélni arról, milyen súlyos egészségügyi problémákat tudnak okozni a korai nemváltoztató beavatkozások.

A Daily Wire cikkében arról is beszámolt, hogy Shrier könyvét nemcsak az említett egyesület tiltotta be, hanem az LMBTQ-aktivisták kritikái miatt 2020 novemberében a Target és a Walmart üzletlánc is visszavonta a könyv árusítását.

Az aktivisták azonban teljesen be akarják tiltatni a könyvet, és jelenleg azért harcolnak, hogy már az Amazon se árusítsa azt.

Többek közt a Danube Institute korábbi vendégkutatója, a brit Spectator újságírója, Douglas Murray is felszólalt Shrier védelmében, miszerint a Visszafordíthatatlan károk nem egy transzellenes könyv, és az ABA szégyellheti magát, hogy csatlakozott azokhoz, akiknek az a célja, hogy elhallgattassa, megszégyenítse és kirekessze a más véleménnyel rendelkező női írókat.