A férfiak is szülhetnek egy angol magazin szerint

lmbtq-propaganda The Practising Midwife
The Practising Midwife szülészeti magazin a címlapján hirdeti, hogy a transz férfiak is képesek szülni.
Vágólapra másolva!
A The Practising Midwife magazinnak Lauren Rebbeck illusztrátor tervezett címlapot, melyen egy férfi látható, aki épp megszülte gyermekét. A fekete bőrű transz férfi a kezében tartja kisbabáját, és még összeköti őket a köldökzsinór - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A férfi az öklét magasba emeli, alkarján pedig egy szivárványtetoválás látható.

The Practising Midwife szülészeti magazin a címlapján hirdeti, hogy a transz férfiak is képesek szülni Forrás: The Practising Midwife/Lauren Rebbeck

A magazin ezen példányában egy átfogó beszélgetés olvasható, melyben igyekeznek rávilágítani arra, hogy transzmaszkulin anyaságot és az anyasági ellátást befogadóbbá kell tenni. A cikkben egy sor akadémikust és az egészségügy terén jártas személyt szólaltattak meg, akik közösen feltárták azokat az akadályokat, amelyekkel egy transz férfi találkozhat az egészségügyi intézményekben.

A rendhagyó címlapot sok kritika érte, mivel sokan megkérdőjelezték a transz férfiak gyermekvállalását, a magazin azonban a kritikák ellenére is kiáll álláspontja mellett. Twitter-oldalukon kijelentették, hogy büszkén kiállnak a transz jogok mellett.

- írták a Twitteren.

Sok olvasó támogatta a magazin álláspontját, és egyetértettek abban, hogy a borító gyönyörű, és transzfóbnak nevezték azokat, akik nem osztották a véleményüket.