Gyűlölet-bűncselekménnyel vádolták az LMBTQ-lobbiról beszélő prédikátort Londonban

Cancel Culture, pedofilellenes törvény, mainstream
A "cancel culture" igyekszik elnémítani minden vele nem egyező véleményt.
Vágólapra másolva!
A homoszexualitásról és a transzneműségről is beszélt Londonban egy amerikai keresztény prédikátor, a mondandója azonban nem tetszett valakinek a hallgatóságból, ezért letartóztatták. Az ügyet többen a szólásszabadság elleni támadásnak minősítették - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Veszélyben van a szólás- és a vallásszabadság az Egyesült Királyságban és az egész nyugati világban az amerikai prédikátor szerint, akit Londonban tartóztattak le, miután az utcán tartott beszédet.

(illusztráció) Forrás: © Simon Hayes

Ryan Schiavo „evangélistának és misszionáriusnak" nevezi magát, és gyakran látogat Londonba, hogy ott találkozzon a brit fiatalsággal, és tartson nyilvános beszédeket.

Nem rég szintén az utcán prédikált, többek között beszélt a homoszexualitásról és a transzneműségről is.

- mondta el a The Christian Postnak Ryan Schiavo.

Beszéde azonban feldühített egy nőt a hallgatóságból, aki Schiavo szerint leszbikus lehetett, és kihívta a rendőröket.

A prédikátort a közrendvédelmi törvény értelmében vették őrizetbe. Ez kimondja többek között, hogy egy személy bűncselekményt követ el, ha zaklatás, riogatás vagy szorongás előidézésére irányuló szándékkal fenyegető vagy sértő szavakat használ, vagy olyan magatartást tanúsít.

Schiavot végül tíz órán át tartották őrizetben és értékelték mentálhigiéniás állapotát, majd az éjszaka közepén elengedték. Mint mondja, mentálhigiéniás vizsgálata során az értékelő azt akarta elérni, hogy többé ne beszéljen nyilvánosan a homoszexualitásról.

Itt az ideje, hogy a keresztények feleszméljenek és felkészüljenek az üldöztetésre. A szólás- és véleménynyilvánítás szabadsága nagyon nagy veszélyben van a nyugati világban

- jegyezte meg a prédikátor a The Christian Postnak.

Szerinte ma az Egyesült Királyságban nem szabad ellentmondani a homoszexualitásnak és az iszlámnak sem, mert ez a két legvédettebb demográfiai csoport. És ha valaki velük szemben foglal állást, akkor gyűlölet-bűncselekménnyel vádolják meg.