Oklahomában hat év után ismét végrehajtottak halálos ítéletet

Vágólapra másolva!
Oklahomában hat év moratórium után kivégeztek egy gyilkosság miatt elítélt férfit. Az amerikai Legfelsőbb Bíróság csütörtökön két halálraítélt fegyenc esetében rendelkezett a korábban felfüggesztett ítéletek végrehajtásáról.
Vágólapra másolva!

Védője szerint a 60 éves John Grantet méreginjekcióval végezték ki nem sokkal a törvényszék döntését követően a McAlesterben található Oklahoma Állami Fegyintézetben.

Grant 1998-ban késelt halálra egy étkezdei dolgozót a börtönben, ahol többrendbeli fegyveres rablás miatt kiszabott 130 év szabadságvesztését töltötte.

A férfit 1999-ben ítélték halálra a gyilkosság miatt.

Sean Murphy, az AP amerikai hírügynökség helyszínen lévő tudósítója szerint Grant halála előtt két tucat alkalommal görcsös remegés fogta el és hányt is.

A Reuters globális hírügynökség felhívja a figyelmet arra, hogy ez volt az első kivégzés Oklahomában a szükségtelen kínok miatt vitatott, háromkomponensű méreggel végrehajtott 2014-es, illetve 2015-ös félresikerült kivégzések óta.

A Legfelsőbb Bíróság csütörtökön határozott Grant és a szintén gyilkosság miatt elítélt 41 éves Julius Jones elhalasztott halálos ítéletének végrehajtásáról. Jones két évtizede következetesen tagadja bűnösségét. Kivégzését november 28-ra tűzték ki.