Zemmour mellett kampányol a sárgamellényesek vezetője

EUROPE Horizontal
A file photo of French right-wing commentator Eric Zemmour. A Harris Interactive opinion poll showed Zemmour improving his position in second place behind President Emmanuel Macron in voting intentions for next year's presidential election. The poll, published on Tuesday Nov 9, 2021, projected Zemmour winning 18-19% of first-round votes, up one point and widening the gap over Marine Le Pen, leader of the far-right Rassemblement National party. (Photo by EyePress News / EyePress via AFP)
Vágólapra másolva!
A sárgamellényes mozgalom vezéralakja, Jacline Mouraud csaknem napra pontosan egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy indul a 2022-es francia köztársasági elnökválasztáson. Vasárnap azonban Éric Zemmour kampánynyitó nagygyűlésén, a Párizstól északkeletre fekvő Villepinte városában tartott beszédében Mouraud bejelentette, hogy az ország érdekeit és a francia nemzet túlélését – mint közös céljukat – szem előtt tartva saját köztársasági elnöki ambícióit feladja, hogy a hatalmas tömegeket megmozgató Zemmour elnöki kampányát tovább erősítse. Ugyancsak az egyesülésre és Zemmour támogatására kérte fel saját, ugyancsak óriási szavazótáborát is.
Vágólapra másolva!

Mouraud elmondta, hogy az elnökválasztáshoz vezető úton Zemmour mellett ő a hétköznapi francia embereket, a kisvállalkozókat, az alacsony bérből élő tömegeket, a munkanélkülivé vált rétegeket képviseli majd.

Éric Zemmour Forrás: Origo

Azokat a franciákat, akik a hó végén már nehéz napokat élnek meg, akik a mindenkori politikai elit és annak gazdaságpolitikája miatt régóta a partvonalra kerültek.

A csendes és elfeledett többséget, akik most úgy hallathatják hangjukat, hogy erőiket egyesítve megdöntik az országra erőltetett elitista és globalista politikai vezetés Franciaországot és a francia népet felszámoló uralmát.

Hatásos beszédében – amelyben célként tűzte ki Franciaország szuverenitásának és függetlenségének visszaállítását, az ország nemzeti identitásának, nagyságának, kultúrájának és hagyományainak megőrzését – Mouraud végül arra szólította fel a hallgatóságot, hogy együtt törjék meg a francia választásokra régóta jellemző nagyarányú távolmaradás szomorú hagyományát. A sárgamellényesek vezére rámutatott:

a szavazófülkékben soha nem látott részvétellel, a polgári lázadás demokratikus formájával tudják Éric Zemmourt Franciaország következő köztársasági elnökévé választani,

és közös erővel így biztosítani Franciaország túlélését és nagyságának visszaállítását.