Húszezer külhoni óvodás kap karácsonyi ajándékot a Rákóczi Szövetségtől

children exchanging gifts Beautiful Wrapped Holiday Boys Two People Large Group of Objects Shaking Christmas Present Child Smiling Talking Playful Wrapping Paper Exchanging Receiving Giving Fun Caucasian Ethnicity Change Curiosity Joy Enjoyment Happiness
two little brothers lovingly exchange gifts
Vágólapra másolva!
A szövetség a közleményében azt írta, a Kárpát-medence csaknem ezer településén, 20 000 magyarul beszélő óvodáshoz jut el az ajándék, amelynek része egy apró édesség és egy szép mesekönyv, a szülőket magyar iskolaválasztásra bátorító levéllel együtt.
Vágólapra másolva!

A Rákóczi Szövetség munkatársai, illetve partnerei december 6. és 20. között juttatják el a külhoni intézményekbe az ajándékcsomagokat.

A Rákóczi Szövetség elkötelezett a határon túli magyar közösségek magyar iskolaválasztása mellett, és meggyőződésük, hogy

a magyar iskola mind a gyerek későbbi boldogulása, mind a magyar közösségek megmaradása szempontjából a leghelyesebb döntés.

A közlemény szerint azért, hogy az óvodai karácsonyi készülődés a gyermekeknek minél szebb és tartalmasabb lehessen, 270 óvoda adventi programját karolja fel a szövetség. Az óvodák, óvodai csoportok a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó foglalkozásaik támogatására pályázhattak, többi között kézműves foglalkozásra, mézeskalácssütésre, adventi koszorúkészítésre, betlehemes játékra vagy bábfoglalkozásra.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/EvgeniiAnd/Evgeniyandreev

A Rákóczi Szövetség Magyar iskolaválasztási programja érinti a teljes Felvidéket, Kárpátalját és a Vajdaságot, Erdélyben és a Partiumban Máramaros, Szatmár, Bihar, Arad, Temes, Fehér, Hunyad, Szeben, Beszterce-Naszód, Kolozs és Krassó-Szörény megyéket, illetve Szászrégen, Torda és Dés régióját, valamint Csángóföldet és Horvátországot.