Bosszúszomjas majmok öltek meg kutyákat egy indiai faluban

majom
Vágólapra másolva!
Elfogtak két majmot, amelyek a falusiak szerint több száz kiskutyát öltek meg az indiai Maharasztra államban. A falusiak szerint a majmok célzott bosszúhadjáratot folytattak, amiért kutyák korábban megöltek egy kismajmot.
Vágólapra másolva!

Az indiai Lavool falu lakói különös esetekre lettek figyelmesek a közelmúltban.

Majmok, a falusiak szerint célzott bosszúhadjáratot folytatva ragadták el a környék kutyakölykeit, azokat általában valamilyen magaslati pontra cipelve, a mélybe dobva végezve velük - írta meg a TheGuardian.

A lakók szerint a majmok cselekedeteit a szimpla bosszú vezérelte, amiért korábban kutyák végeztek egy majommal.

Általában a tetőkön vagy a fákon hagyták a kiskutyákat, ahol azok élelem és víz hiányában elpusztultak, más esetekben pedig a mélybe dobva őlték meg őket.

A helyiek szerint a majmok olyan alaposak voltak, hogy Lavool faluban az összes kiskutya elpusztult.

A falubeliek azután jelentették az állatokat az erdészeti hivatalnak, hogy a majmok állítólag zaklatni kezdték a helyi gyerekeket is.

Az erdészeti hivatal megerősítette, hogy elfogták a két feltételezett elkövetőt, akiket egy közeli erdőben fognak szabadon engedni.

Egy helyi tisztviselő szerint nincs bizonyíték arra, hogy a majmok bosszúból cselekedtek volna, az állati viselkedést gyakran nem lehet megmagyarázni - mondta.