A kínai elit tagjának kiadva magát három hétig élt ingyen egy lány Pekingben

Zou yaqi
Vágólapra másolva!
Zou Yaqi, egy pekingi egyetemista, művészeti szakos hallgató csaknem három hétig ingyen élt Pekingben, miután egy önmaga által társadalmi kísérletként felfogott akcióba kezdett. A lány a pekingi elit egy tagjának álcázta magát, hogy megkapja a különleges bánásmódot, amit a társadalom ezeknek az embereknek biztosít. Az izgalmas kísérlet annyira bejött, hogy egy fillért sem költött, pedig Pekingben az élet közel sem olcsó.
Vágólapra másolva!

A pekingi egyetem művészeti szakos hallgatója, a 23 éves Zou Yaqi idén májusban döntött úgy, hogy egy izgalmas társadalmi kísérletbe kezd, elmondása szerint a "művészet nevében" - írta meg a dailystar.

Aki volt már egyetemista, az tudja, hogy tanulóként mindenki mindent megtesz, hogy a lehető legtöbbet spóroljon, a tanulók többsége számára nem egyszerű előteremteni a mindennapi élethez szükséges pénzt, így volt ezzel Zou is, akinek természetesen Pekingben sem volt olcsó az élet.

Az egyetemista lány úgy döntött, hogy megpróbálja magát a pekingi elit egy tagjának kiadni, hogy ő is részesüljön a kivételezett réteg tagjai számára elérhető előnyökből.

Utánanézett, hogy a pekingi elitben hogyan szokás öltözködni,

beszerzett magának egy hamis Hermès Birkin táskát (ez a világ egyik legdrágább kézitáskája), pár hamis designer ruhát és egy szintén nem eredeti gyémánt gyűrűt.

A lány kezdetben bejutott egy reptéri VIP váróterembe, ahol közel három napig tudott aludni és kiváló ételeket evett.

A kísérletbe annyira belelendült, hogy több exkluzív hotelbe is sikerült bejutnia, részt vett többek között egy aukción is, ahol egy rendkívül drága smaragdgyűrűt is felpróbálhatott.

A három hét alatt különböző trükkökkel elérte, hogy szobákba surranjon be egy gyors fürdés erejéig, hotelek várójában aludt, különböző rendezvényeken pedig bőségesen tudott enni is.

Elmondása szerint a kísérletében a kapitalizmus és a fogyasztói kultúra összefüggéseit vizsgálta és a kínai társadalomban lévő gazdagok és szegények közti osztálykülönbségekre is fel akarta hívni a figyelmet, például hogy a gazdagok milyen könnyen kapnak csak társadalmi státuszuk miatt akár "ingyen" dolgokat.