Betegeken gazdagodott meg Stella Kyriakides - videó

Stella Kyriakides, az Európai Bizottság ciprusi származású egészségügyért és az élelmiszerbiztonságért felelős biztosa
EU commissioner for Health Stella Kyriakides arrives in an empty hemicycle at the beginning of the plenary session which is reduced to a single day due to the spread of the COVID-19 illness, in Brussels, on March 10, 2020. - All European Union States are hit by the novel coronavirus. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
Megbukott a ciprusi egészségügyi rendszer, amióta egyes politikusok megjelentek a háttérben. Erről beszéltek a ciprusiak a Tényeknek.
Vágólapra másolva!

Az onkológiai ellátásokat évekkel ezelőtt privatizálták és az egekbe emelték az árakat. Később kiderült, hogy ebben az ügyben központi szerepet játszott Stella Kyriakides mostani uniós egészségügyi biztos és családja. Később a ciprusi parlament elé került a botrány.

Egyedül Stella Kyriakides szavazott arra, hogy ne csökkenjenek az árak.

Korábban az Origo is beszámolt róla, hogy Stella Kyriakides mostani uniós egészségügyi biztos családi számláján nemrég megjelent 4 millió euró, amellyel nem tudnak elszámolni. Ez a pénz állhat a hátterében annak, hogy miért kötött az Európai Unió kedvezőtlen szerződéseket a gyógyszergyártókkal.

A botrány tovább folytatódott, amikor kiderült, hogy Kyriakides és családjának jó kapcsolata bizonyos gyógyszergyártókkal nem most kezdődött, hanem már több éve szoros viszonyban vannak például a Pfizerrel és az AstraZenecával.