Minden eddiginél több halálos áldozata van a járványnak Németországban

koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, Németország, 2020.10.30.
Mannheim, 2020. október 30. Védőmaszkos járókelő a németországi Mannheimban 2020. október 30-án. A koronavírus-járvány miatt a baden-württembergi tartományi kormány szigorította a korlátozó intézkedéseket. A plakát a maszkviselés kötelező voltára hívja fel a figyelmet. MTI/EPA/Ronald Wittek
Vágólapra másolva!
Németországban minden eddiginél többen haltak meg a koronavírus-fertőzés következtében egy nap alatt a pénteki adatok szerint.
Vágólapra másolva!

A Robert Koch Intézet (RKI) közlése szerint a megelőző 24 óra alatt 1188 ember halt meg a vírus okozta fertőzés szövődményei következtében. Ekkora napi halálozási esetszám még nem volt az országban a járvány kezdete óta.

Védőmaszkos járókelő a németországi Mannheimban Forrás: MTI/EPA/Ronald Wittek

A kimutatott fertőzöttek száma 31 849, ami szintén a legrosszabb adatok egyike.

Közel 500 ezer embert oltottak be eddig

Jens Spahn egészségügyi miniszter a növekedés ellenére a tömeges oltások jelentőségét hangsúlyozta.

– jelentette ki, arra utalva, hogy többet lehet felhasználni a BioNTech és a Pfizer közös vakcinájából, mert egy gyógyszeres fiolából egy speciális fecskendővel hat adagot tudnak kinyerni az eddigi öt helyett.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy másik gyártó, a Moderna amerikai cég már a jövő héten képes lehet a védőoltás szállítására, és egy harmadik vakcina engedélyezése is hamarosan várható.

Németországban a következő hónapban szintén elkezdődik a BioNTech/Pfizer oltóanyag gyártása. Eddig több mint 476 ezer embert oltottak be az első adaggal.

Közel 40 ezer halálos áldozata van a betegségnek

Az RKI adatai szerint az országban több mint 1,8 millió embert fertőzött meg az új koronavírus, és közülük 38 795-en haltak meg összesen, de a karácsonyi és szilveszteri adatokat még kiigazíthatják.

A kormányzat arra törekszik, hogy a 100 ezer lakosra jutó fertőzések száma 50 alá menjen

egy hétnapos időszak alatt.

Eddig több mint 476 ezer embert oltottak be az első adaggal Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Matthias Bein

Ez a mérőszám országos átlagban most 136,5, de a keleti országrész egyes körzeteiben eléri az 4-500-at is.