Tizenöten meghaltak és öten megsérültek a kelet-ukrajnai Harkiv városában egy idősotthonban kitört tűz következtében - közölte csütörtökön az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat (DSNS).

A tűz Harkiv városában ütött ki. A beszámolók szerint a tűz az idősotthon második emeletén keletkezett helyi idő szerint 16 óra 5 perckor. 

A tűz 100 négyzetméterre terjedt ki.

A kiégett idősotthonForrás: DSNS

A kiérkező tűzoltóknak sikerült rövid időn belül eloltani a tüzet, az oltásban 28 tűzoltó vett részt hét műszaki eszközzel.

Az esetet országos vészhelyzet kategóriába sorolták a hatóságok. 

A katasztrófavédelem helyi vezetőjének egyik munkatársától a hírügynökség helyi tudósítója úgy értesült, hogy kilenc bentlakót menekítettek ki és szállítottak kórházba az égő épületből.

Tűzoltók a helyszínenForrás: AFP/Handout

Az Ukrajinszka Pravda hírportál írása szerint a magánházat nemrég alakították át idősotthonná. Egyelőre nem tudni, mi okozhatta a tüzet. Ukrajnában az elmúlt napokban különösen hideg volt, átlagosan mínusz 20 Celsius fok közeli.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegram üzenetküldő portálon keresztül utasította a kormányt, hogy mielőbb derítse ki, mi okozta a tragédiát.