Nagyon népszerű Szerbiában az egyik kínai vakcina

Szerbia, koronavírus
A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő egészségügyi dolgozók mennek a Belgrádi Vásár területén kialakított oltóközpontnál 2021. február 9-én.
Vágólapra másolva!
Januárban több százezren soron kívül megkaphatták Szerbiában a kínai Sinopharm-oltást, miután január 18-án az országban engedélyezték a vakcina használatát. Akiket már beoltottak, azt mondják, nem tapasztaltak mellékhatásokat.
Vágólapra másolva!

Szerbiában rendkívül gyors ütemben zajlik a lakosság beoltása, miután engedélyezték a kínai Sinopharm-vakcinát - írja a Ripost. A portál felidézte, néhány hétig regisztráció nélkül, soron kívül zajlott az oltás, azonban olyan nagy volt az érdeklődés, hogy a szerb kormánynak szüneteltetnie kellett ezt a megoldást. Hamarosan azonban újabb oltópontok nyílnak, hogy minél előbb, minél több emberhez eljusson a koronavírus elleni vakcina.

Egyiptomban január 3. óta oltanak ezzel a kínai vakcinával, mellékhatásai pedig nagyjából az influenza elleni védőoltás mellékhatásaival egyeznek meg. A Ripost a vajdasági magyaroknál forgatott, akik elmondták,

semmilyen mellékhatást, vagy negatív reakciót nem tapasztaltak az oltástól.

- mondta a Ripostnak az egyik helyi nő.

Szerbiában jelenleg az orosz Szputnyik V, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a kínai Sinopharm oltóanyaga érhető el, de a svéd AstraZenecára és az amerikai Modernára is feliratkozhatnak.

– mondta a lapnak egy csalódott nő.