Házkutatást tartottak a svéd terrortámadás miatt

Vetlanda, 2021. március 3. Nyomozók helyszínelnek Vetlandában 2021. március 3-án, miután egy férfi több embert megkéselt a dél-svédországi kisvárosban. A rendőrség feltételezett terrorcselekményként vizsgálja az ügyet. A tettest meglőtték és őrizetbe vették. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Mikael Fritzon
Vágólapra másolva!
A svéd rendőrség házkutatást tartott szerda éjjel egy lakásban azzal a terrorgyanús bűnüggyel kapcsolatban, amelyben egy huszonéves éves férfi késsel megsebesített hét embert Vetlandában.
Vágólapra másolva!

A támadót a rendőrség a combján meglőtte, őrizetbe vette és kórházba szállította. Nincs kihallgatható állapotban. A szerdai jelentések még nyolc áldozatról szóltak, viszont a

megtámadottak közül három életveszélyes, további kettő pedig súlyos állapotban van kórházban.

A rendőrség csütörtökön közölte: továbbra is fennáll a lehetősége annak, hogy az ámokfutás terrorista indíttatású volt. Az elkövető kilétét nem közölték, csak annyit, hogy ismerték korábbról kisebb bűncselekmények miatt. Egyelőre nincs jele annak, hogy a támadáshoz bárki másnak köze volna.

Nyomozók helyszínelnek Vetlandában 2021. március 3-án Forrás: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Mikael Fritzon

A Dagens Nyheter című napilap értesülései szerint az átkutatott vetlandai lakás a támadóé. A rendőrök este beszéltek a szomszédokkal, és bizonyítékokat vittek el a lakásból.